Wednesday, March 31, 2010

31 הרוגים בפקיסטן; 5 הרוגים באפגניסטן; סודאן נערכת לקראת בחירות ארציות שיערכו באפריל 2010.

אפגניסטן: מקורות משטרתיים באפגניסטן מסרו כי 5 בני-אדם נהרגו בשעה שמכוניתם פגעה בפצצה או במטען חבלה מאולתר ב-30 במרס 2010. דוברים צבאיים בנאט"ו מסרו כי מתקפה צבאית חדשה תתחיל ביוני 2010 באזור קנדהר. התקשורת האמריקאית מתחילה לעכל לאט לאט את מספרם הגובה של ההרוגים האמריקאים מתחילת שנת 2010. גם מדיניות החיסולים-הממוקדים של הנשיא אובמה שגרמה לאלפי הרוגים חפים-מפשע מתחילה לקבל תשומת-לב תקשורתית, אולם כולם נזהרים שלא לפגוע בתדמית של "הנשיא השחור הראשון". סביר להניח שהטליבאן הפקיסטני מכין תשובה קשה לארה"ב בגלל ההרוגים הרבים.

פקיסטן: מקורות צבאיים בפקיסטן מסרו ב-30 במרס 2010 על הריגתם של 31 בני-אדם "החשודים" בפעילות טרור במסגרת ארגון הטליבאן. בחמשת הימים האחרונים נהרגו לפחות 250 בני-אדם, וזאת במסגרת הבטחותיה של פקיסטן לארה"ב להגביר את הלחץ הצבאי באזורים בהם ישנם ריכוזים של פעילים מארגון הטליבאן. חלק גדול מאוד מההרוגים הם חפים-מפשע. למעשה הצבא הפקיסטני בסיוע אמריקאי מנהל מסע רצחני אלים מאוד כדי להרתיע את האוכלוסייה המקומית. לאחרונה נחתם הסכם אסטרטגי בין פקיסטן לארה"ב שנועד לתת לפקיסטן יכולות לפעול נגד פעילי טרור וכן גם "מטרייה מוסרית אמריקאית" לפעולותיה של פקיסטן באזור.

יום האדמה-ישראל-רצועת-עזה: מקורות ערביים ברצועת-עזה מסרו כי בהפגנה שנערכה ליד גדר המערכת ב-30 במרס 2010, נער בן 15 נהרג מירי של כוחות-צה"ל. דובר צה"ל מסר כי אכן התבצע ירי לעבר דמות חשודה שהתקרבה ליד הגדר, אולם האיש לא נפגע. בהפגנות שנערכו בסחנין לציון יום האדמה, ההפגנות הסתיימו כרגיל בעימותים בין הערבים לבין עצמם. הסתבר, שפעילים ישראלים מהשמאל הקיצוני אוהבים מאוד את עימאד מורנייה וחסן נסראללה.

תימן: מקורות תקשורתיים בתימן מסרו ב-30 במרס 2010 על שלושה בני-אדם שנפצעו פיצוץ של רימון יד. שניים מהפצועים היו חיילים תימניים. דוברים תימניים מסרו כי הפסקת-האש במחוז סעדה נשמרת בדרך-כלל. כעת פעילי טרור מארגון "אל-חוט'יין" יעסקו בהברחות של סמים ונשק לכול רחבי תימן. הפעילות הצבאית המשותפת בין ארה"ב לתימן נגד פעילי טרור מארגון אל-קאעידה נמשכת באזורים רבים בתימן, אולם לא ניתן לכך ביטוי תקשורתי בשל הצנזורה ההדוקה של הממשלה התימנית. על-פי רמזים אחדים, נערכו בשבועות האחרונים חיסולים-ממוקדים בתימן בידי הצבא האמריקאי וסוכני ה-CIA הפועלים במרכז תימן.

סומליה: ארגון הטרור "אל-שבאב" המזוהה עם ארגון אל-קאעידה מתכונן לבצע מהלך צבאי נרחב כדי להשתלט מחדש על מרכז סומליה ומוגדישו. כמו כן נמסר על התערבות פעילה של חיילים אמריקאים בסומליה. מערכות של מזל"טים אמריקאיים פועלות בסומליה על-מנת לסייע לכוחות ממשלת סומליה.

סודאן: המדינה הסודאנית מתכוננת לקראת הבחירות שיערכו באפריל 2010, אולם האלימות עדיין נמשכת במדינה. ביממה האחרונה אירוע עשרות תקריות טרור, אולם לא נמסר על מספרם המדויק של הנפגעים. על-פי הערכות אחדות, נשיא סודאן עומר אל-באשיר כבר סידר לעצמו ניצחון בבחירות הללו. שלטונות סודאן מנהלים מערכת שלמה של לחצים ואיומים על משקיפים זרים שבאו לפקח על מערכת הבחירות ועל תוצאותיה.

כורדים-סוריה: שלטונות הביטחון של סוריה ממשיכים לערוך מסע של מעצרים בקרב הקהילה הכורדית הנמצאת בתחומי סוריה. בימים האחרונים נמסר על מעצרם של כורדים נוספים כדי למנוע הפגנות מחאה על הריגתם של 2 כורדים בידי כוחות-המודיעין של סוריה ב-23 במרס 2010. כמו כן, סוריה אוסרת על הכורדים לממש את תרבותם ושפתם, ואף נאסר עליהם להשתמש בסמלים כורדיים מסורתיים או פוליטיים. כוחות-הביטחון של סוריה דוחקים את הקהילה הכורדית לעבר עיראק. לכורדים הנמצאים בסוריה אין אזרחות סורית, ולכן נשללות מהן זכויות בסיסיות (אולם, גם לאזרח הסורי אין הרבה זכויות תחת המשטר העלווי של משפחת אסד).

לבנון: משמרות המהפכה של איראן מחזקות את אחיזתן בלבנון באמצעות הזרמת כספים והכשרה צבאית לפעילי טרור מארגונים שונים. חיזבאללה החל לגייס לשורותיו גם מתנדבים פלסטינים כדי לחזק את המסר האנטי-ישראלי של הארגון.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Tuesday, March 30, 2010

38 הרוגים ברוסיה מטרור אסלאמי-קווקזי; 13 הרוגים בפקיסטן; 12 הרוגים בעיראק; 7 הרוגים באפגניסטן;

רוסיה: שתי מחבלות מוסלמיות מהקווקז פוצצו את עצמן ברכבת התחתית של מוסקבה ב-29 במרס 2010. כתוצאה מהפיגוע נהרגו 38 בני-אדם ועוד כ-50 נפצעו. בזמן הפיגוע היו כחצי מיליון אנשים ברכבת התחתית של מוסקבה. מדינות רבות בעולם גינו את הפיגוע כולל הנשיא האמריקאי אובמה שחזר מביקור באזורים הכבושים בידי הצבא האמריקאי באפגניסטן.

עזה-ישראל: רקטת קסאם נורתה לעבר ישראל בערב ליל-הסדר ב-29 במרס 2010. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. מאז תחילת שנת 2010 נורו לעבר ישראל יותר מ-70 טילי קסאם. ב-26 במרס 2010 נהרגו 2 חיילי צה"ל ו-5 מחבלים בשתי תקריות שונות שהיו על גדר-המערכת.

אפגניסטן: מטוס של כוחות נאט"ו התרסק באפגניסטן. חייל נאט"ו אחד נהרג ועוד אחדים נפצעו בהתרסקות שהתרחשה ב-29 במרס 2010.

אפגניסטן: כוחות הביטחון של אפגניסטן מסרו כי הם הרגו 7 אנשים "החשודים" בפעילות טרור במסגרת ארגון הטליבאן ב-29 במרס 2010.

פקיסטן: בפיגוע התאבדות שנערך נגד קבוצות אנטי-טליבאניות בפקיסטן נהרגו 3 בני-אדם ועוד 12 נוספים נפצעו. הפיגוע התרחש ב-29 במרס 2010.

פקיסטן: דובר צבאי פקיסטני מסר ב-29 במרס 2010 כי כוחות הצבא הרגו לפחות 10 בני-אדם "החשודים" בפעילות טרור מסגרת ארגון הטליבאן. בחמשת הימים האחרונים נהרגו לפחות 200 בני-אדם שלטענת השלטונות היו פעילי טרור, אולם מתברר כי מרביתם הם אזרחים חפים-מפשע.

עיראק: בפיגוע משולש שהיה בעיר כרבלא ב-29 במרס 2010 נהרגו לפחות 12 בני-אדם ועוד כ-35 בני-אדם נוספים נפצעו. כך מסרו גורמים רשמיים בעיראק.

תימן: ארה"ב מסייעת לתימן במלחמתה בטרור, אולם מי שמנהל את המודיעין התימני אלה הם יוצאי ואוהדי הג'יהאד העולמי מבית היוצר של ארגון אל-קאעידה. תופעה דומה ורחבה יותר מתרחשת גם בפקיסטן ובאפגניסטן.

סומליה: תקריות רבות התרחשו בסומליה ביממה האחרונה. מקורות בסומליה מסרו ב-29 במרס 2010 על הרוג אחד בתקריות הללו בין כוחות ממשלת סומליה לבין פעילי טרור מארגון "אל-שבאב" המזוהה עם ארגון אל-קאעידה. תושבי מוגדישו יצאו להפגין נגד ארגון "אל-שבאב" ועל קשריו עם ארגון אל-קאעידה.

סוריה-איראן: בעקבות היחסים הקרובים בין סוריה לאיראן, חלה עלייה בהשפעה של האסלאם הפונדמנטליסטי בסוריה בשנים האחרונות. ברחבי דמשק אפשר לראות מודעות מאירות עיניים הקוראות לנשים לכסות את גופן כיאות, ובמסעדות רבות נמנעים מלהגיש לאורחים משקאות אלכוהוליים. כמו כן, בחלק גדול מהעסקים ברחבי סוריה הגברים יוצאים לתפילות באופן סדיר ומידי יום ביומו. תוכניות דת בסוריה הפכו לפופולאריות במיוחד. לפי שעה המשטר הסורי אינו רואה במגמה הזו איום על משטרו, אלא דווקא המשטר רואה בזה ברכה גדולה כחלק מהמאבק הסורי בהשפעה המערבית. ויחד עם זאת, הזנות פורחת מאוד בסוריה בשל יבוא של נערות צעירות מעיראק הן בגלל המלחמה המתנהלת שם והן בגלל תנאי החיים הקשים בעיראק. שלטונות סוריה ממשיכים להתעמר באוכלוסייה הכורדית על-ידי יצירת משבר מים מדומה בכפריהם. סוריה אכן סובלת ממשבר מים, אולם סוריה מנצלת זאת כדי להפחית את מכסות המים לאזורים בהם מתגוררים כורדים. ככול הידוע עד כה, כ-300,000 בני-אדם נאלצו לעזור את כפריהם. עיראק מאשימה את סוריה וטורקיה על כך שהן חוסמות את זרימת המים לעיראק.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Monday, March 29, 2010

20 הרוגים בסומליה; 13 הרוגים באפגניסטן; 23 הרוגים בפקיסטן; 6 הרוגים בעיראק; אובמה מצדיק את החיסולים כ"הגנה עצמית"; סוריה חוזרת לדת האסלאם;

אפגניסטן: מטען חבלה רב עוצמה התפוצץ באפגניסטן ב-28 במרס 2010. מקורות ביטחוניים מסרו כי נהרגו 11 בני-אדם - מתוכם 5 ילדים. אובמה ערך ביקור מפתיע באפגניסטן למשך שעות אחדות ב-28 במרס 2010.

אפגניסטן: מספר ההרוגים מקרב חיילי נאט"ו הוכפל בשלושת החודשים הראשונים של 2010, וזאת בהשוואה לשלושת החודשים הראשונים של 2009. חייל נאט"ו שנהרג ב-27 במרס 2010 היה חייל בריטי, ובכך עלה מספר ההרוגים הבריטים באפגניסטן ל-278. בתוך כך מסר דובר צבאי קנדי כי מאז 2002 נהרגו באפגניסטן 141 חיילים קנדים; עיתונאית אחת; דיפלומט אחד; ושני עובדי סיוע. סה"כ; 145 בני-אדם בעלי אזרחות קנדית נהרגו באפגניסטן מאז שקנדה החלה לשלוח חיילים לאפגניסטן בתחילת 2002.

אפגניסטן: בקרב קצר שהתפתח בין כוחות המשטרה האפגנית לבין פעילי טרור מארגון הטליבאן ב-28 במרס 2010, נהרגו לפחות 2 טרוריסטים. כך מסר דובר משטרתי אפגני.

פקיסטן: מקורות ביטחוניים בפקיסטן מסרו כי 23 אנשים נהרגו ב-28 במרס 2010 בקרב שהתפתח בין גורמי טרור מארגון הטליבאן לבין כוחות-הצבא. במהלך ארבעת הימים האחרונים נהרגו לפחות 170 בני-אדם "החשודים" בחברות בארגון הטליבאן הפקיסטני.

ארה"ב-חיסולים ממוקדים: ממשל אובמה מצדיק את שיטת החיסולים-הממוקדים הננקטת מאז תחילת 2009, כ"הגנה עצמית". כך מסרו דוברים אחדים בבית-הלבן ובצבא האמריקאי. אישים מפקיסטן אוספים מידע רב על מדיניות החיסולים-הממוקדים שגרמה לרציחתם של אלפים, כדי להגיש תביעה נגד ברק חוסיין אובמה בגין פשעי מלחמה. ב-28 במרס 2010 נערכה הפגנה של אפגנים על חיסולם של 7 שוטרים אפגנים בהפצצה של נאט"ו.

עיראק: בפיגוע משולב שהתרחש במחוז אל-אנבר שבעיראק ב-28 במרס 2010, נהרגו 6 בני-אדם ועוד כ-30 נוספים נפצעו. בפיגוע כפול התרחש ב-27 במרס 2010 נהרגו כמעט 60 בני-אדם וכ-120 אנשים נוספים נפצעו.

סומליה: בקרבות שהתחדשו בסומליה ב-28 במרס 2010 נהרגו לפחות 20 בני-אדם - מהם 7 חיילים סומליים. הקרבות מתנהלים בין כוחות הממשלה לבין פעילי טרור מארגון "אל-שבאב" המזוהה עם ארגון אל-קאעידה. כוחות הממשלה מקבלים סיוע מערבי נרחב, אולם ארגון "אל-שבאב" ממשיך לשלוט על מרבית חלקיה של סומליה. מידי יום נהרגים עשרות אנשים, אך רק מעט מהאירועים מגיע לידיעת התקשורת הבינלאומית.

פקיסטן-ארה"ב: פקיסטן מעוניינת לרכוש מארה"ב 14 מטוסי אף-16. כך מסרו מקורות ביטחוניים בפקיסטן ב-28 במרס 2010. מקורות ביטחוניים בארה"ב מסרו כי הם יעבירו לפקיסטן בימים הקרובים 1,000 טילים מונחי-לייזר. ביוני 2010 יגיעו לפקיסטן 18 מטוסי אף-16 על-פי הסכם שנתחם לפני כשנה. כרגע לצבא פקיסטן יש 54 מטוסי אף-16 מדגמים שונים. כמו כן נמסר שכבר בזמן הקרוב ארה"ב תעביר לפקיסטן 2 מיליארד דולר סיוע ביטחוני. ה-CIA מדרבן את ממשל אובמה להגביר את הסיוע לפקיסטן.

תימן: פעילי טרור מארגון השיעי "אל-חוט'יין" הנמצא במחוז סעדה, הוציאו להורג אדם אחד בחדש לשיתוף-פעולה עם שלטונות תימן. כך מסר מקור שיעי בתימן ב-28 במרס 2010.

סוריה-לבנון: מקור תקשורתי בלבנון מסר כי וואליד ג'ונבלט הדרוזי יגיע לביקור בסוריה ב-4 באפריל 2010.

סוריה-איראן: בעקבות היחסים הקרובים בין סוריה לאיראן, חלה עלייה בהשפעה של האסלאם הפונדמנטליסטי בסוריה בשנים האחרונות. ברחבי דמשק אפשר לראות מודעות מאירות עיניים הקוראות לנשים לכסות את גופן כיאות, ובמסעדות רבות נמנעים מלהגיש לאורחים משקאות אלכוהוליים. כמו כן, בחלק גדול מהעסקים ברחבי סוריה הגברים יוצאים לתפילות באופן סדיר ומידי יום ביומו. תוכניות דת בסוריה הפכו לפופולאריות במיוחד. לפי שעה המשטר הסורי אינו רואה במגמה הזו איום על משטרו, אלא דווקא המשטר רואה בזה ברכה גדולה כחלק מהמאבק הסורי בהשפעה המערבית. ויחד עם זאת, הזנות פורחת מאוד בסוריה בשל יבוא של נערות צעירות מעיראק הן בגלל המלחמה המתנהלת שם והן בגלל תנאי החיים הקשים בעיראק. שלטונות סוריה ממשיכים להתעמר באוכלוסייה הכורדית על-ידי יצירת משבר מים מדומה בכפריהם. סוריה אכן סובלת ממשבר מים, אולם סוריה מנצלת זאת כדי להפחית את מכסות המים לאזורים בהם מתגוררים כורדים. ככול הידוע עד כה, כ-300,000 בני-אדם נאלצו לעזור את כפריהם. עיראק מאשימה את סוריה וטורקיה על כך שהן חוסמות את זרימת המים לעיראק.

הפסגה הערבית: סוריה ולוב לוחצות על הרשות הפלסטינית להקפיא את השיחות עם ישראל ולפתוח בפעולות טרור נגד ישראל. התנהגותו של הנשיא אובמה כלפי ישראל מדרבנת את הגורמים הקיצוניים לפעול נגד ישראל. אי-אפשר לנתק את היחס של אובמה לישראל לבין ההתרחשויות האחרונות בעזה בהן נהרגו חיילים ישראלים.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Sunday, March 28, 2010

5 הרוגים בחיסול-ממוקד אמריקאי בפקיסטן; 10 הרוגים בפקיסטן; 11 הרוגים בקשמיר; חייל מכוחות נאט"ו נהרג באפגניסטן;

פקיסטן: חיסול-ממקוד אמריקאי נוסף נערך באפגניסטן ב-27 במרס 2010. בחיסול נהרגו לפחות 5 בני-אדם ועוד אחדים נפצעו. מאז תחילת 2009 נהרגו למעלה מ-1,000 בני-אדם בחיסולים-ממוקדים אמריקאים רק באזור פקיסטן. בפקיסטן ובאפגניסטן נערכים מידי פעם הפגנות הקוראות להעמיד לדין את ברק חוסיין אובמה בגין פשעי מלחמה.

פקיסטן: כוחות-הביטחון של פקיסטן הרגו 10 בני-אדם ב-27 במרס 2010. ההרוגים "חשודים" בפעילות טרור במסגרת ארגון הטליבאן. בשלושת הימים האחרונים נהרגו לפחות 140 בני-אדם בתקריות צבאיות בין כוחות הצבא לבין "חשודים" בפעילות טרור.

ארה"ב-ישראל: מקלחת קרה על ראשו של ברק אובמה. 327 חברי קונגרס משתי המפלגות חתמו על מכתב תמיכה בישראל. המכתב נשלח לשרת-חוץ הילרי קלינטון בו הם מכריזים על תמיכה בישראל. כמו כן הם קראו לממשל אובמה, ובמיוחד לנשיא, לנהל את היחסים עם ישראל כיאה לבעלת-ברית חשובה ולא מעל דפי העיתון. גם ברשת "פוקס ניוז" האמריקאית הובעה תרעומת רבה על התנהגות אובמה וחברותו הקיצונית כלפי ישראל.

עזה-ישראל: שתי רקטות קסאם נורו לעבר ישראל ב-27 במרס 2010. לא היו נפגעים. מאז תחילת השנת 2010 נורו לעבר ישראל כ-70 טילי קסאם. בשתי תקריות שהיו ב-26 במרס 2010 על גבול רצועת עזה, נהרגו 5 מחבלים ערבים ו-2 חיילי צה"ל. מאז סיום מבצע "עופרת יצוקה" נהרגו 3 חיילים ואזרח עובד-זר.

אפגניסטן: חייל נאט"ו נוסף נהרג באפגניסטן ב-27 במרס 2010 באפגניסטן. מאז תחילת שנת 2010 נהרגו באפגניסטן 135 חיילים מכוחות נאט"ו.

קשמיר-הודו: כוחות הביטחון של הודו בקשמיר הצליחו להרוג 11 פעילי טרור אסלאמיים ב-27 במרס 2010.

סומליה: בתקריות רבות שהיו ביממה האחרונה בסומליה נהרגו לפחות 10 בני-אדם ועוד רבים נוספים נפצעו. כך מסרו מקורות תקשורתיים וממשלתיים בסומליה ב-27 במרס 2010.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Saturday, March 27, 2010

53 הרוגים בפיגוע כפול בעיראק; 36 הרוגים בפקיסטן; 5 מחבלים ו-2 חיילי צה"ל נהרגו ביום-קרב ברצועת עזה.

פקיסטן: קרבות קשים מתנהלים בין הצבא הפקיסטני לבין פעילי טרור מארגון הטליבאן בצפון-מערב מדינה. ב-26 במרס 2010 נהרגו 31 אנשים "החשודים" בפעילות טרור במסגרת ארגון הטליבאן, וכן נהרגו 5 חיילים פקיסטניים. פקיסטן מתחילה לפעול צבאית בהתאם לסיכומים שלה עם ארה"ב. ב-25 במרס 2010 נהרגו לפחות 70 בני-אדם לאחר שצבא הפקיסטני הפציץ מסגדים ובתי-ספר בצפון-מערב המדינה. מקורות ביטחוניים בפקיסטן מסרו כי ההרוגים הם "פעילי טרור". ביומיים האחרונים נהרגו לפחות 110 בני-אדם "החשודים" בפעילות טרור במסגרת ארגון הטליבאן.

עיראק: בפיגוע כפול שהתרחש במסעדה ב-26 במרס 2010 במחוז דיאלה שבמזרח עיראק נהרגו 53 בני-אדם וכ-120 בני-אדם נוספים נפצעו. לאחר סיום ספירת קולות הבוחרים בבחירות שנערכו ב-7 במרס 2010, התברר כי איאד עלאווי זכה ב-91 מושבים מתוך 325, ולכן הוא עתיד להרכיב את הקואליציה הממשלתית הבאה של עיראק במקומו של נורי אל-מאלקי שזכה ל-89 מושבים בלבד בפרלמנט העיראקי.

רצועת-עזה: בשתי תקריות שהיו ב-26 במרס 2010 על גבול רצועת עזה, נהרגו 5 מחבלים ערבים ו-2 חיילי צה"ל. מאז סיום מבצע "עופרת יצוקה" נהרגו 3 חיילים ואזרח עובד-זר. כמו כן נמסר שהרשות הפלסטינית עצרה 4 אנשים החשודים בפעילות טרור במסגרת ארגון החמאס.

ארה"ב-בריאות: עשרות אנשי קונגרס מהמפלגה הדמוקרטית שהצביעו בעד הרפורמה במערכת הבריאות קיבלו איומים על חייהם.

אפגניסטן: חייל בריטי נהרג באפגניסטן ב-26 במרס 2010. עד כה נהרגו באפגניסטן 277 חיילים בריטים. בתקרית נוספת שהייתה באפגניסטן נהרג עובד-סיוע זר שעסק בבניית בית-ספר ב-26 במרס 2010. מאז תחילת שנת 2010 נהרגו באפגניסטן 134 חיילים מכוחות נאט"ו. ב-25 במרס 2010 נהרגו 5 מחיילי נאט"ו באזור קנדהר מפיצוץ של מטען חבלה מאולתר.

סעודיה-תימן: לאחרונה נעצרו בסעודיה 101 נאשים החשודים בפעילות טרור במסגרת אל-קאעידה. לאחרונה נודע שהפעילים קיבלו הוראות ממפקדים בכירים באל-קאעידה הנמצאים על אדמת תימן. כך מסרו מקורות ביטחוניים בסעודיה ב-26 במרס 2010. כמו כן נודע כי שיתוף-הפעולה הביטחוני והצבאי בין ארה"ב לתימן התרחב לאחרונה, וזאת בניגוד להכחשות של נשיא תימן שנמסרו לפני ימים אחדים. מקורות במפרץ הפרסי הביעו תרעומת על כך שהשלטונות בתימן מנסים להגיע לפשרה מרחיקת-לכת עם ארגון הטרור "אל-חוט'יין" השיעי השולט בצפון-תימן בקרבת הגבול עם סעודיה. בקרבות שהתנהלו בחודשים האחרונים נהרגו לפחות 3,000 בני-אדם מהצדדים הלוחמים - תימנים, פעילי טרור וחיילים סעודים.

סומליה: ממשלת סומליה הורתה להרוס 500 בתים הנמצאים בקרבת שדה-התעופה המרכזי ליד העיר מוגדישו. כתוצאה מכך, אלפי אנשים הפכו לחסרי-בית והם לנים תחת כיפת-השמים במקרה הטוב. כך מסרו מקורות תקשורתיים בסומליה ב-26 במרס 2010.

ארמניה-טורקיה-סוריה: ארמניה סירבה להצעת התיווך של סוריה בינה לבין טורקיה על רקע המשבר בין שתי המדינות. טורקיה נמצאת ביחסים מתוחים מאוד עם ארמניה מאז ששבדיה וארה"ב הטילו אחריות על טורקיה בנוגע לרצח-העם הארמני בתקופת מלחמת העולם הראשונה.

מצרים-רצועת עזה: כוחות הביטחון של מצרים עצרו לפחות 22 בני-אדם החשודים בניהול רשת הברחות מסיני לתוך רצועת-עזה בשיתוף-פעולה עם ארגון הטרור החמאסי.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Friday, March 26, 2010

70 הרוגים בפקיסטן; 5 חיילי נאט"ו נהרגו באפגניסטן מפיצוץ של מטען חבלה.

אפגניסטן: בפיצוץ של מטען חבלה רב-עוצמה שהופעל ב-25 במרס 2010 באזור קנדהר, נהרגו 5 חיילי נאט"ו. חיילים נוספים נפצעו בפיגוע, חלקם באורח קשה.

פקיסטן: בהתקפה אווירית שערך הצבא הפקיסטני באזור צפון-מערב פקיסטן ב-25 במרס 2010, נהרגו לפחות 70 בני-אדם החשודים בפעילות טרוריסטית במסגרת ארגון הטליבאן. עוד עשרות אנשים נפצעו בהתקפה האווירית הזו. סביר להניח כי מרבית הנפגעים הם אנשים חפים-מפשע. בהפצצה נפגעו מסגדים ובתי-ספר.

ארה"ב-ישראל: הקרע בין ממשל אובמה לישראל הוא עמוק שנובע מהשינויים האידיאולוגים של הממשל האמריקאי הנוכחי. אובמה מנהל מערכת סדורה של התנכלויות כלפי ישראל. בטעות ניתן לחשוב שזה בגלל בנימין נתניהו, אולם ממשל אובמה פועל ממניעים אידיאולוגים ברורים בגיבויו של הצוות היהודי שלו. אם יש לכם תחושה של קרע במימדים היסטוריים (עם אנלוגיות מהעבר ההיסטורי שלנו), אז לתחושה הזו יש בסיס מוצק. משהו רע מאוד עובר על ארה"ב - ולא לטובה. ישראל עם היכולות הפנטסטיות שלה תוכל להסתדר, אך ספק רב אם הממשל הנוכחי קורא נכון את הסימנים הברורים לחולשתה המדרדרת של ארה"ב. נמסר עוד כי גנרל פטראוס התקשר לרמטכ"ל גבי אשכנזי ומסר לו כי הוא לא אמר ש"ישראל מסכנת את חיילי ארה"ב".

ארה"ב-פקיסטן: ארה"ב חותרת להדק את שיתוף-הפעולה עם פקיסטן על רקע הסתבכותה של ארה"ב באפגניסטן. נציגים בכירים מפקיסטן עורכים ביקור מדיני וביטחוני חשוב בארה"ב בימים אלה.

עיראק: עשרות אירועי טרור התרחשו בעיראק ביממה האחרונה. עדיין לא נמסר על מספרם המדויק של הנפגעים, אולם מקורות בעיראק מסרו כי ישנם פצועים רבים בתקריות הללו.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Thursday, March 25, 2010

6 הרוגים חיסול-ממוקד אמריקאי נוסף בווזיריסטן; 23 הרוגים בפקיסטן; 2 חיילי נאט"ו נהרגו באפגניסטן; 2 הרוגים בעיראק; כומר נרצח בסודאן;

ארה"ב-ישראל: הממשל הנוכחי של ארה"ב מנהל מערכת סדורה של התנכלויות כלפי ישראל. בטעות ניתן לחשוב שזה בגלל בנימין נתניהו, אולם ממשל אובמה פועל ממניעים אידיאולוגים ברורים בגיבויו של הצוות היהודי שלו. אם יש לכם תחושה של קרע במימדים היסטוריים (עם אנלוגיות מהעבר ההיסטורי שלנו), אז לתחושה הזו יש בסיס מוצק. משהו רע מאוד עובר על ארה"ב - ולא לטובה. ישראל עם היכולות הפנטסטיות שלה תוכל להסתדר, אך ספק רב אם הממשל הנוכחי קורא נכון את הסימנים הברורים לחולשתה המדרדרת של ארה"ב.

פקיסטן: מקורות ביטחוניים בפקיסטן מסרו שהצבא האמריקאי הרג 6 בני-אדם בחיסול-ממוקד נוסף שנערך באזור ווזיריסטן ב-24 במרס 2010. מאז תחילת שנת 2009 הצבא האמריקאי יחד עם ה-CIA ערכו מאות גיחות של חיסולים-ממוקדים ברחבי המזרח-התיכון ואסיה שגרמו לאלפי הרוגים חפים-מפשע. רק באזור פקיסטן נהרגו למעלה מ-1,000 בני-אדם מאז תחילת 2010. פוליטיקאים מפקיסטן ומארגוני זכויות-אדם הפועלים באזור אוספים מידע רב מתוך כוונה להעמיד לדין את ברק חסיין אובמה וגורדון בראון על פשעי מלחמה. בתוך כך נמסר שגורמים מדיניים בהודו מאשימים את ארה"ב בכך שהיא אינה מנסה להתעמת עם פקיסטן על תמיכתה בארגוני טרור לאור הסתבכותה של ארה"ב באפגניסטן. גורמים מדיניים בהודו טוענים כי ארה"ב זקוקה כרגע לפקיסטן במאבק המתמשך נגד ארגון הטליבאן, ולכן היא מתעלמת לחלוטין מהסיוע ומההדרכה שפקיסטן מעניקה לארגוני טרור אסלאמיים הפועלים נגד הודו. במשך שנים רבות המודיעין הפקיסטני סייע לארגוני הטרור "לשקאר א-טייבה", לארגון הטליבאן ולאל-קאעידה. הסיוע לארגוני הטרור הללו עדיין נמשך, למרות שיתוף-הפעולה "ההדוק" בין ארה"ב לפקיסטן.

פקיסטן: כוחות הביטחון של פקיסטן מסרו כי הם הרגו 23 אנשים החשודים בפעילות טרור במסגרת ארגון הטליבאן. האירוע התרחש ב-24 במרס 2010. עוד עשרות אנשים נפצעו בפעולה של הצבא הפקיסטני בצפון-מערב פקיסטן. כל הפעולות ההתקפיות של הצבא הפקיסטני באזור זה, נעשות בעידודה הנמרץ של ארה"ב. מאז תחילת שנת 2009 נהרגו באזור זה אלפי בני-אדם - רובם חפים מפשע בגלל ליקויים רבים במידע המודיעיני האמריקאי המוזרם לכוחות נאט"ו ולצבא הפקיסטני.

רצועת-עזה: דוברים טרוריסטים מארגון החמאס בעזה הודיע כי בימים הקרובים הארגון יוציא להורג אנשים שהואשמו בשיתוף-פעולה עם ישראל.

אפגניסטן: 2 אנשים נהרגו ב-24 במרס 2010 ממטען-צד מאולתר שהתפוצץ ליד מכונית בזמן נסיעה בדרום אפגניסטן. עוד 2 אנשים נוספים נפצעו בפיגוע. על-פי בדיקה שנעשתה בנוגע לאירוע ממקורות נוספים, סביר להניח שההרוגים הם 2 חיילי נאט"ו.

עיראק: במהלך היממה האחרונה נהרגו בעיראק 2 בני-אדם ועוד 16 נוספים נפצעו בסדרה של פעולות טרור שהתרחשו ברחבי עיראק. בתוך כך נמסר כי עד ל-23 במרס 2010 נהרגו 4,386 חיילים אמריקאים וכ-31,739 חיילים נוספים נפצעו מאז שנת 2003.

סודאן: פעילי טרור אסלאמיים בסודאן רצחו כומר ולאחר מכן הציתו את ביתו. כך נמסר ממקור בקניה ב-23 במרס 2010. במהלך השנים האחרונות הקהילה הנוצרית בסודאן סופגת אלימות עזה הכוללת רצח ואונס מצד גורמי טרור אסלאמיים או מצד שכניהם.

סעודיה: כוחות-הביטחון של סעודיה עצרו 101 בני-אדם החשודים בחברות בארגון הטרור אל-קאעידה. כך נמסר מפי מקורות בסעודיה ב-24 במרס 2010. על-פי מה שנמסר בסעודיה, מרבית החשודים תכננו לתקוף מתקני נפט בסעודיה.

סומליה: לאחר שבועות רבים של לחימה רצופה שגרמה למאות הרוגים, השקט חזר מעט למרכז סומליה. הקרבות בחדשים פרצו בתחילת מרס 2010 בין כוחות הממשלה לבין ארגון הטרור "אל-שבאב" המזוהה עם ארגון אל-קאעידה. בחודש ינואר נהרגו בסומליה 565 בני-אדם. בחוש פברואר 2010 נהרגו 158 בני-אדם על-פי האומדן הנמוך ביותר.

קשמיר-הודו: כוחות-הביטחון של הודו הרגו שני פעילי טרור אסלאמיים ב-24 במרס 2010. דובר צבאי בהודו מסר כי הטרוריסטים ניסו לבצע חדירה מפקיסטן להודו, וזאת יממה אחת לאחר שאנשי דת בפקיסטן נשבעו לפתוח ב"מלחמת קודש" באזור הנמצא בשליטת ממשלת הודו. ב-20 השנים האחרונות נהרגו באזור קשמיר כ-47,000 בני-אדם בעימותים אלימים בין מוסלמים להינדים. בעקבות הסכם שנתחם בין הודו לפקיסטן בשנת 2004, כמות אירועי הטרור פחתה באזור.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Wednesday, March 24, 2010

7 בני-אדם נהרגו בתימן; 647 נשים נרצחו בפקיסטן; אונס והצתה אכזריים בפקיסטן; אונס שיטתי בדרום-סודאן בידי חיילים;

ארה"ב-ישראל: בעקבות הפגישה בין בנימין נתניהו לברק חוסיין אובמה, התקשורת הישראלית מנסה שוב לחבל במזיד ביחסי-החוץ של ישראל ובמעמדו של ראש-הממשלה. המאבקים בין העיתונים בישראל מדרדר את התקשורת לרמה נחותה נוספת וקשה מקודמתה.

אפגניסטן: לפי דו"ח של האו"ם שפורסם ב-23 במרס 2010, כ-773 אזרחים אפגנים נהרגו ממטענים מאולתרים בשנת 2009 - וזאת מתוך 2,411 אזרחים שנהרגו באפגניסטן בכל שנת 2009. מתחילת שנת 2010 נהרגו 67 אזרחים ממטענים מאולתרים שהניחו פעילי טרור מארגון הטליבאן. בשנת 2009 נרשמו למעלה מ-8,000 אירועי טרור הקשורים למטענים מאולתרים שגרמו גם לפציעתם של מאות אנשים.

פקיסטן: שלטונות פקיסטן מסרו שהם הצליחו לעלות על עקבותיהם של פעילי טרור מארגון הטליבאן שהתכוונו לחטוף את השגריר הירדני המכהן בפקיסטן. כך נמסר ב-23 במרס 2010.

פקיסטן: זוג נוצרים פקיסטניים עבר התעללות קשה מידי אנשי-דת מוסלמים ושוטרים פקיסטנים. לאור המקרה החמור, התברר שהזוג הועסק בידי מוסלמי שניסה להכריח אותם להתאסלם. לאחר שהם סירבו, הם עברו התעללות קשה לעיני שלושת ילדיהם הקטנים: הגבר נשרף כולו, והאישה נאנסה לעיני ילדיה. על-פי טענות אחדות, האישה נאנסה בידי שוטרים סמוך לתחנת המשטרה. מקורות בעדה הנוצרית מסרו כי הם חוששים מהתנכלויות נוספות לקראת חג הפסחא.

פקיסטן: במהלך שנת 2009 התרחשו בפקיסטן 108 פיגועי-התאבדות שגרמו למותם של 1,296 בני-אדם. במהלך שנת 2009 נרצחו בפקיסטן 647 נשים על רקע מה שנקרא "כבוד המשפחה". מפיגועי טרור נהרגו סך הכל 3,021 בני-אדם ועוד כ-7,334 בני-אדם נוספים נפצעו. בשל המלחמה המתנהלת באפגניסטן מאז שנת 2001, כ-1.7 מיליון אפגנים מצאו מקלט בפקיסטן הסמוכה.

תימן: 6 בני-אדם נהרגו כתוצאה מפיצוץ של מוקש בצפון תימן ב-23 במרס 2010. בין ההרוגים והפצועים היו גם ילדים. עוד אדם אחד נהרג בדרום תימן כתוצאה מפיצוץ של מוקש ב-23 במרס 2010.

סודאן: ארגונים מקומיים בסודאן מאשימים את חיילי "צבא דרום סודאן" ברצח שטתי של מקומיים ובאונס נרחב של נשים המתגוררות באזור הדרומי של סודאן. המקומיים מתלוננים כי חיילים מגיעים מידי ערב לכפרים כדי לחפש נשים ונערות למטרות אונס, ביזה ורצח. במהלך הימים האחרונים נמסר כי לפחות 20 בני-אדם נרצחו באזור זה רק בידי חיילי "צבא דרום סודאן".

אפגניסטן: הליקופטר התרסק באפגניסטן ב-23 במרס 2010. שני חיילים טורקים נפצעו באירוע.

בריטניה-ישראל: בריטניה החליטה לגרש את נציג המוסד הישראלי בבריטניה לאור הטענה שדרכונים בריטיים שזויפו בידי ישראל. הפרשה התפתחה בעקבות
חיסולו של הטרוריסט הבינלאומי מחמוד אל-מבחוח. ישראל שיתפה פעולה באופן מלא עם החקירה הבריטית, וזאת למרות שלא הוכח באופן מוחלט על חלקה של ישראל בפרשה. ספק רב אם התקשורת הישראלית תפיק לקחים לאור הפרסומים המעוותים שהתפרסמו בישראל בעקבות חיסולו של אל-מבחוח.

רצועת-עזה: צה"ל ערך התקפה אווירית על מטרות אחדות ברצועת-עזה לאחר ירי של טיל קסאם נוסף לעבר ישראל. מאז תחילת השנה נורו לעבר ישראל לפחות 62 טילי קסאם.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Tuesday, March 23, 2010

15 הרוגים בפקיסטן בחיסול-ממוקד אמריקאי; 3 חיילי נאט"ו נהרגו באפגניסטן; 3 כורדים נרצחו בסוריה בידי שירותי המודיעין של סוריה;

ארה"ב-בריאות: בעקבות ההצבעה בקונגרס האמריקאי על רפורמה במערכת הבריאות האמריקאית, הדבר יאפשר לחברות ישראליות המתמחות בטכנולוגיה רפואית לחדור לשוק האמריקאי במגוון רחב של נושאים - החל ממחשוב ארגוני וכלה בתרופות גנריות. כמו כל דבר בארה"ב, יידרשו שנים רבות להשתלט על הבלגן האמריקאי הטיפוסי בתחום הזה בתחומים נוספים. האמריקאים מתחילים להבין את מה שהבינו בישראל כבר בשנת 1911 עם הקמתה של קופת חולים בארץ-ישראל.

סוריה-כורדים: 3 כורדים נהרגו ועוד 41 נפצעו מירי של כוחות-הביטחון של סוריה ב-22 במרס 2010 בעת חגיגות השנה החדשה של העדה הכורדית. בין ההרוגים הייתה נערה בגיל העשרה. הירי לעבר החוגגים החל כאשר הכורדים הניפו את דגל כורדיסטן. כוחות-הביטחון של סוריה ממשיכים לדחוק את הכורדים לעבר עיראק. כמו כן, סוריה יוצרת משבר-מים מלאכותי כדי לרוקן את הכפרים הכורדיים בסוריה.

פקיסטן: חיסול-ממוקד נוסף נערך בידי האמריקאים ב-22 במרס 2010 באזור ווזיריסטן. מקורות בפקיסטן מסרו כי בחיסול הזה נהרגו לפחות 15 בני-אדם. ב-21 במרס 2010 נהרגו לפחות 4 בני-אדם בחיסול-ממוקד אמריקאי באזור ווזיריסטן. מאז ש-ליאון אדוארד פאנטה נבחר על-ידי הנשיא אובמה לכהן כראש ה-CIA, הסוכנות האמריקאית הגבירה את כמות החיסולים-הממוקדים לרמה של טבח חסר-הבחנה בחפים-מפשע. על-מנת להבין את רמת ההתעלמות התקשורתית בנוגע למלחמותיה של ארה"ב רחבי-העולם, להלן כמה דוגמאות אחדות שיבהירו את הנושא הזה. ב-20 במרס מלאו 7 שנים למלחמה בעיראק שגרמה ל-100,000 הרוגים. כמו כן ארה"ב שקועה עמוק באפגניסטן שגרמה לעשרות אלפי הרוגים. בתקשורת הבינלאומית הנושאים הללו לא קיבלו את הדגש הראוי למרות התאריך הגורלי. אולם שימו לב מה הועבר בשידור ישיר בערוצים הבינלאומיים: ערוץ CNN טרח להעביר ב-20 במרס 2010 בשידור ישיר את יידוי האבנים של צעירים ערבים על חייל צה"ל באזור חברון ושכם. באותו יום הועבר בשידור ישיר פגישת הקוורטט במוסקבה שדנה רובה ככולה בנושא הפלסטיני. ב-21 במרס ערוץ ה-BBC העביר דיון שנערך בדוחא, קטאר, על המשך המאבק המזוין הפלסטיני בישראל. מרבית הערוצים הבינלאומיים התעלמו לחלוטין ממרבית האירועים במזרח-התיכון שגרמו לעשרות רבות של הרוגים רק בסוף-שבוע אחד (20-21 במרס 2010). גם התקשורת הישראלית ממשיכה לתרום לעיוות המתמשך הזה, משום שהיא מתעלמת מאירועים חמורים והתפתחויות נוספות המתרחשות ברחבי-העולם.

אפגניסטן: 2 חיילים בריטים נהרגו ב-22 במרס 2010 מפיצוץ של מטען חבלה באפגניסטן במחוז הלמנד. מאז שהחלה הפלישה לאפגניסטן בשנת 2001 נהרגו 277 חיילים בריטים. חייל קנדי שנפצע באפגניסטן בתחילת החודש, מת מפצעיו ב-22 במרס 2010. כמו כן נמסר כי כוחות נאט"ו הרגו אדם קשיש בעת פשיטה על אחד מהכפרים באזורים ההרריים במחוז ווארדאק.

אפגניסטן: 10 בני-אדם נהרגו בפיגוע התאבדות שהתרחש ב-22 במרס 2010 באזור מחוז הלמנד שבאפגניסטן. פעילי טרור מארגון הטליבאן האפגני מקבלים אימון והדרכה באיראן - כך נמסר מפי מקורות שונים באפגניסטן ובאיראן.

רצועת עזה-מצרים: מחבלים פלסטינים ירו פצצת מרגמה מרצועת-עזה לעבר כוח מצרי שעסק בבניית החומה המפרידה בין מצרים לרצועת עזה. כך מסרו מקורות צבאיים בישראל ב-22 במרס 2010 . כמו כן, רקטת קסאם נורתה לעבר העיר שדרות. בשעות הערב התנהלו חילופי-אש באזור כיסופים בעקבות חדירתם של שלושה מסתננים שנתפסו בידי חיילי צה"ל. אולם, בגלל ירי דו-צדדי נהרג חייל צה"ל. שעות אחדות לאחר מכן, חיל-האוויר הישראלי הפציץ מטרות בעזה, ונמסר על 4 פצועים מקומיים.

פקיסטן: מטען חבלה שהופעל בידי טרוריסטים בבלוצ'יסטן גרם למותו של אדם אחד לפחות ולפציעתם של 4 אנשים נוספים. האירוע התרחש ב-22 במרס 2010. כמו כן נמסר כי מנהל בית-ספר לבנים נרצח ביריות בידי מתנקש. בימים האחרונים נהרגו באזור זה בלבד כ-20 בני-אדם בפיגועים ובמעשי חבלה.

עיראק: טרוריסט מארגון אל-קאעידה חיסל ביריות 2 פקידים עיראקים בעיר בגדאד ב-22 במרס 2010. מקורות בעיראק טענו כי השניים חוסלו בידי ארגון פשיעה מקומי.

תימן: פעילי אל-קאעידה מאזור סומליה והמפרץ הפרסי מתכוננים לתקוף ספינות באמצעות סירות נפץ באזור החוף של תימן. לאור שיתוף הפעולה בין צבא תימני לבין הצבא האמריקאי בנוגע לנוכחות של פעילי אל-קאעידה על אדמת תימן, פעילי הארגון מתכוננים לפגוע במטרות תימניות בכל מחיר.

סודאן: ממשלת סודאן מעוניינת להגיע להפסקת-אש מוחלטת באזור דארפור עד ה-2 באפריל 2010. בימים האחרונים הצליחו נציגי ממשלת חרטום להחתים את מרבית ראשי המליציות הלוחמות באזור דארפור על הפסקת-אש, וזאת לקראת הבחירות האמורות להתקיים בסודאן בזמן הקרוב.

דובאי-כלכלה: דובאי מבקשת הארכה של 8 שנים כדי לפרוס את חובותיה העומדים כרגע על 22 מיליארד דולר. בתחילת ינואר דובאי קיבלה 10 מיליארד דולר מאבו-דאבי. התרמית של דובאי התפוצצה לאחרונה לאחר שהתברר כי היא לוותה סכום של 80 מיליארד דולר כדי לממן את הפנטזיות של שליטיה. בניגוד לדעה המקובלת, לדובאי אין נפט בכמויות גדולות כמו לשאר מדינות המפרץ.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Monday, March 22, 2010

16 הרוגים באפגניסטן; 27 הרוגים בפקיסטן בסדרה של עימותים צבאיים; 3 הרוגים ברשות הפלסטינית באינתיפאדת אובמה; בשנת 2009 נהרגו בחבל קשמיר 389 בני-אדם;

פקיסטן: חיסול-ממוקד אמריקאי נוסף התבצע ב-21 במרס 2010 באזור ווזיריסטן שבפקיסטן שבמהלכו נהרגו לפחות 4 בני-אדם. מאז תחילת שנת 2009 נהרגו למעלה מ-1,000 בני-אדם רק באזור זה מחיסולים-ממוקדים של הצבא האמריקאי. רוב ההרוגים היו חפים-מפשע. פעילים פוליטיים בפקיסטן אוספים מידע רב על החיסולים-הממוקדים של האמריקאים בפקיסטן כדי להגיש תביעה עתידית נגד הממשל האמריקאי ונגד הנשיא אובמה.

ארה"ב-תקשורת: על-מנת להבין את רמת ההתעלמות התקשורתית בנוגע למלחמותיה של ארה"ב רחבי-העולם, להלן כמה דוגמאות שיבהירו את הנושא הזה. ב-20 במרס מלאו 7 שנים למלחמה בעיראק שגרמה ל-100,000 הרוגים. כמו כן ארה"ב שקועה עמוק באפגניסטן שגרמה לעשרות אלפי הרוגים. בתקשורת הבינלאומית הנושאים הללו לא קיבלו את הדגש הראוי למרות התאריך הגורלי. אולם שימו לב מה הועבר בשידור ישיר בערוצים הבינלאומיים: ערוץ CNN טרח להעביר ב-20 במרס 2010 בשידור ישיר את יידוי האבנים של צעירים ערבים על חייל צה"ל באזור חברון ושכם. באותו יום הועבר בשידור ישיר פגישת הקוורטט במוסקבה שדנה רובה ככולה בנושא הפלסטיני. ב-21 במרס ערוץ ה-BBC העביר דיון שנערך בדוחא, קטאר, על המשך המאבק המזוין הפלסטיני בישראל. מרבית הערוצים הבינלאומיים התעלמו לחלוטין ממרבית האירועים במזרח-התיכון שגרמו לעשרות רבות של הרוגים רק בסוף-שבוע אחד (20-21 במרס 2010). גם התקשורת הישראלית ממשיכה לתרום לעיוות המתמשך הזה, משום שהיא מתעלמת מאירועים חשובים והתפתחויות נוספות המתרחשים ברחבי-העולם.

תימן: נשיא תימן, עלי עבדאללה סאלח, מסר שוב ב-21 במרס 2010 כי המלחמה בצפון תימן נגד ארגון הטרור השיעי "אל-חוט'יין" הסתיימה לאלתר. כמו כן הנשיא מסר כי אין חיילים אמריקאים על אדמת תימן. ובכן, ההצהרה הזו אינה נכונה.

סוריה: המודיעין הסורי ממשיך לסייע לפעילי אל-קאעידה לעבור לעיראק. כמו כן, קציני מודיעין סוריים מעניקים סיוע והדרכה לפעילי אל-קאעידה הנשלחים לעיראק, לאפגניסטן, לסומליה, לתימן, לקשמיר וללבנון. על-פי סימנים אחדים גורמים איראניים יחד עם אנשי חיזבאללה וקציני מודיעין סוריים הצליחו להחדיר לעזה עשרות פעילי טרור השייכים לג'יהאד העולמי.

אפגניסטן: בפיצוץ שהתרחש במחוז קושט ב-21 במרס 2010 נהרגו לפחות 4 בני-אדם ועוד 12 בני-אדם נוספים נפצעו. דוברי הטליבאן מסרו כי נהרגו 8 חיילים אמריקאים באותו אזור (עד כה אין אישור לידיעה).

אפגניסטן: מחבל מתאבד פוצץ את עצמו ב-21 במרס 2010 מול שיירה של כוחות מהצבא האפגני שנסעה במחוז הלמנד. מהפיצוץ נהרגו לפחות 12 בני-אדם ועוד כ-20 בני-אדם נוספים נפצעו בפיגוע.

אפגניסטן: 6 חיילים מדנמרק המשרתים במסגרת כוחות נאט"ו באפגניסטן נפצעו ב-21 במרס 2010 מירי של פעילי טרור מארגון הטליבאן.

פקיסטן: פעילי הטליבאן כרתו את ראשיהם של 4 בני-אדם שנחשדו כמרגלים עבור ארה"ב. האירוע התרחש ב-21 במרס 2010 על גבול פקיסטן-אפגניסטן. פעילי הטליבאן עושים מאמץ גדול לגלות את אלה המסייעים לסוכני ה-CIA המבצעים חיסולים-הממוקדים שגרמו לאלפי הרוגים חפים-מפשע.

פקיסטן: כוחות-הביטחון של פקיסטן הרגו ב-21 במרס 2010 לפחות 15 בני-אדם שנחשדו בפעילות טרור במסגרת ארגון הטליבאן. ב-20 במרס 2010 נהרגו בפקיסטן לפחות 54 בני-אדם בתקריות טרור שהתרחשו ברחבי המדינה.

פקיסטן: בפיגוע התאבדות שהתבצע ב-21 במרס 2010 בפרובינציה הבלוצ'ית של פקיסטן נהרגו לפחות 4 בני-אדם ועוד כ-20 בני-אדם נוספים נפצעו. גורמים בתוך פקיסטן טוענים כי המעורבות הפעילה של ארה"ב בפקיסטן גורמת לעשרות הרוגים ביום. מאידך, גורמים שבטיים המקורבים לממשלת פקיסטן טוענים כי יש לחסל את פעילי הטליבאן כדי להביא רגיעה לאזור הגבול עם אפגניסטן. סוכני ממשלת פקיסטן ממשיכים לשחד בדולרים את ראשי השבטים כדי שלא ישתפו פעולה עם ארגון הטליבאן, וזאת למרות שהמודיעין הפקיסטני ממשיך להדריך ולסייע לגורמי טרור מהטליבאן ומאל-קאעידה.

הרשות הפלסטינית: מקורות ברשות הפלסטינית מסרו כי אחד מהנפגעים שהתעמתו עם כוחות צה"ל ב-20 במרס 2010, מת מפצעיו ב-21 במרס 2010. כוחות צבאיים מסרו כי לא התבצע ירי באש חיה לעבר המפגינים. כמו כן, 2 ערבים מקומיים מאזור חווארה שברשות הפלסטינית נהרגו מירי של כוחות צה"ל לאחר שהשניים ניסו לפגוע בחיילי צה"ל באמצעות קלשונים. צה"ל תקף מנהרת בעזה לאחר שנורתה עוד רקטת קסאם.

סודאן-דארפור: לאור מה שנראה כהפסקת-אש מוצלחת בלחימה המתמשכת בחבל דארפור, ארגונים בינלאומיים מנסים לגייס לפחות 2 מיליארד דולר כדי לשקם את החבל ההרוס. בשנים האחרונות נהרגו 300,000 בני-אדם ועוד כ-2 מיליון הפכו לפליטים. ברחבי סודאן היו עשרות תקריות ירי בין כוחות בדלניים לבין כוחות-הממשלה הנאמנים לממשלת חרטום. עד כה לא נמסר על מספרם המדויק של הנפגעים בכול האירועים הללו שהתרחשו ב-21 במרס 2010.

קשמיר-הודו: דוברים הודיים באזור קאשמיר מסרו, ב-21 במרס 2010, כי בשנת 2009 נהרגו בחבל קשמיר 389 בני-אדם בעימותים בין מוסלמים להינדים: 239 טרוריסטים; 79 אנשי כוחות-הביטחון; ו-71 אזרחים; בשנת 2008 נהרגו 515 בני-אדם; 339 טרוריסטים; 91 אזרחים; ו-85 אנשי כוחות-הביטחון. דוברים בחבל קשמיר מסרו כי לפחות 500 טרוריסטים פועלים בחבל בכל רגע נתון. עוד נמסר כי 76 אחוזים מהטרוריסטים שנהרגו בקשמיר, הגיעו ממדינות מוסלמיות זרות. המשמעות היא שהם נעזרים בארגון אל-קאעידה ובמודיעין הפקיסטני המאמן את הארגוני הטרור הללו. במהלך היום היו עוד אירועי טרור שבמהלכם נהרג טרוריסט אחד וקצין הודי בשתי תקריות שונות.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Sunday, March 21, 2010

54 הרוגים בפקיסטן בארבע תקריות שונות; טרוריסט בכיר חוסל בסומליה; 800 מיליארד דולר עלתה המלחמה בעיראק. 60 טילי קסאם נורו לעבר ישראל מאז תחילת 2010.

פקיסטן: בארבע תקריות שונות שאירעו בפקיסטן ב-20 במרס 2010 בצפון-המדינה נהרגו לפחות 54 בני-אדם ועוד כ-100 נוספים נפצעו. חלק מההרוגים נפגעו בהתקפה אווירית של חיל-האוויר הפקיסטני. כוחות-הביטחון של פקיסטן מנהלים קרבות מתמשכים נגד פעילי טרור מארגון הטליבאן בסיוע אווירי של ארה"ב. בשל האזור ההררי המבודד, רק חלק קטן מהאירועים האלימים מובא לידיעת התקשורת. כמו כן, כוחות-הביטחון של פקיסטן מסרו שנעצרו 3 פעילי טרור שתכננו פיגוע משמעותי בפקיסטן. ארה"ב הקימה בסיס הדרכה צבאי לכוחות הפקיסטנים בעזרת 200 חיילים אמריקאים. כמו כן ארה"ב הקימה בסיסי מודיעין של ה-CIA באזור קראצ'י - משם מתנהלים החיסולים-הממוקדים הגורמים לאלפי הרוגים חפים-מפשע. על-פי הערכות אחדות, פקיסטן מבקשת מארה"ב סיוע כספי בסך של 35 מיליארד דולר. הרמטכ"ל הפקיסטני יצא לביקור רשמי לארה"ב ב-20 במרס 2010 כדי לדון על היקף הסיוע הצבאי הנדרש לכוחות הצבא. למרות שיתוף-הפעולה בין ארה"ב לפקיסטן ולמרות העזרה הרבה שארה"ב מגישה לפקיסטן, מדינה זו הפכה ל"מקלט בטוח" לארגוני טרור רבים הפועלים נגד האמריקאים באסיה. המודיעין הפקיסטני ממשיך לטפח ארגוני טרור הפועלים בקשמיר ההודית ובאפגניסטן. נקודת-ההנחה המרכזית של המודיעין הפקיסטני (ISI) היא שהאמריקאים בסופו של דבר יעזבו את אפגניסטן, ולכן כדאי לפקיסטן לשמור על קשרים הדוקים עם פעילים מרכזיים מארגון הטליבאן ומארגון אל-קאעידה.

רצועת-עזה: במהלך היממה האחרונה (20 במרס 2010) נורו עוד 3 רקטות קסאם לעבר ישראל מרצועת עזה. מאז תחילת השנה נורו לעבר ישראל 60 טילי קסאם. ב-18 במרס 2010 נהרג עובד-זר המתגורר בישראל מפגיעה קטלנית של טיל קסאם שנורה מרצועת-עזה. זהו ההרוג הראשון מאז שמבצע "עורפת יצוקה" הסתיים בינואר 2009. במהלך השנים האחרונות נורו לעבר ישראל כ-12,000 טילי קסאם מרצועת-עזה. בחמאס כבר מודים כי ירי הרקטות לעבר ישראל של הימים האחרונים נועד לערער את שלטון החמאס בעזה - ככה זה בתרבות הפוליטית הערבית.

סוריה: למרות היחסים החמים בין סוריה לארה"ב, סוריה עדיין מסייעת לטרוריסטים מאל-קאעידה לעבור בתחומה לכיוון עיראק. חלק מהמגויסים החדשים לאל-קאעידה מקבלים הכשרה צבאית בסוריה בסיוע
המודיעין הסורי. לאחר תקופה קצרה הם נשלחים לעיראק, לאפגניסטן, לסומליה, לתימן וללבנון. חלק מהמגויסים אף מגיעים לאיראן, שם הם נפגשים עם אנשי-קשר המסייעים להם להיכנס לעיראק ולהצטרף לגורמי טרור המזוהים עם מפלגת הבעת' העיראקית. לכאורה יש כאן סתירה, אולם שיתוף-הפעולה בין סוריה לאיראן נועד למעשה לערער בכל מחיר את היציבות בעיראק הנמצאת תחת החסות הצבאית האמריקאית. שיתוף-פעולה דומה הולך ומתרקם גם בתימן בין גורמי טרור שיעים לבין גורמי טרור מאל-קאעידה במחוז סעדה, שבצפון-תימן, השוכן על הגבול עם סעודיה. אל הקלחת בתימן מצטרפים גם פעילי טרור סומליים מארגון "אל-שבאב" המזוהה עם ארגון אל-קאעידה. כמו כן, סוריה ממשיכה לדחוק את הכורדים הנמצאים בתחומה לעבר עיראק.

סומליה: אחד מהמפקדים הבכירים של ארגון הטרור "אל-שבאב" המזוהה עם אל-קאעידה, נהרג בעת התנקשות מכוונת בחייו. שייח' דאוד עלי חסן חוסל בעיר קיסמאיו שבסומליה בעת שיצא מתפילה ממסגד מקומי ב-19 במרס 2010.

אפגניסטן: כוחות נאט"ו הלוחמים באזור מרג'ה באפגניסטן עדיין נתקלים בירי של צלפים מארגון הטליבאן. הטקטיקה של פעילי הטליבאן דומה למה שהתבצע בזמן הכיבוש הסובייטי בשנות ה-80 של המאה הקודמת: גם הפעם, כאשר הצבא האמריקאי כובש שטח מוגדר, פעילי הטליבאן מעדיפים לסגת להרים, ומשם הם מתכננים התקפה נגד הכובשים בתנאים נוחים יותר.

עיראק: ב-20 במרס 2003 החלה ההתקפה האמריקאית על עיראק שבעקבותיה הופל משטרו של סדאם חוסיין. מאז אותה שנה ועד לשנת 2010, המלחמה עלתה כ-800 מיליארד דולר לאוצר האמריקאי. המלחמה באפגניסטן עלתה עוד כמה מאות מיליארדי דולרים. ברחבי עיראק נפצעו 20 בני-אדם בתקריות טרור שונות שהתרחשו ב-20 במרס 2010.

הרשות-הפלסטינית: במהלך התפרעויות אלימות של צעירים בעיר שכם ב-20 במרס 2010, נהרג נער בן 16 מירי של כוחות צה"ל. מקורות ברשות הפלסטינית מסרו כי נער נוסף נפצע קשה.

סודאן: בקרבות שפרצו בין כוחות הממשלה לבין מורדים בצפון-מערב המדינה נהרגו לפחות 13 בני-אדם ב-19 במרס 2010. למרות דברי הרגיעה של ראשי השלטון בסודאן, מידי יום נהרגים עשרות אנשים, אולם רק חלק קטן מזה מגיע לידיעת התקשורת הבינלאומית. ב-20 במרס 2010 נודע שהקרבות נמשכים אולם לא נמסר על מספר הנפגעים.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Saturday, March 20, 2010

10 הרוגים בעיראק; 12 הרוגים בסומליה; 13 הרוגים בסודאן; צה"ל תקף פעם נוספת ברצועת עזה; פקיסטן הפכה למדינת טרור בחסות המודיעין הפקיסטני;

עיראק: ביממה האחרונה (19 במרס 2010) נהרגו בעיראק לפחות 10 בני-אדם בעשרות תקריות טרור ומעשי חבלה הדדיים בין הסונים לשיעים לאור תוצאות הבחירות האחרונות שנערכו ב-7 במרס 2010. מספירת הקולות העומדת להסתיים מתברר כי המחנה החילוני נחל הצלחה גדולה, בעוד המחנה השיעי הנתמך בידי איראן נחל כישלון. היום לפני 7 שנים החלה הפלישה האמריקאית לעיראק שהחלה ב-20 במרס 2003.

סומליה: קרבות רבים נערכים בין כוחות הממשלה הסומלית לבין פעילי טרור מארגון "אל-שבאב" המזוהה עם ארגון אל-קאעידה. במהלך הקרבות הללו, שנערכו במרכז סומליה, נהרגו לפחות 12 בני-אדם ב-19 במרס 2010. מסתבר שארגון הטרור "אל-שבאב" גייס פעילים בעלי אזרחות קנדית.

סודאן: בקרבות שפרצו בין כוחות הממשלה לבין מורדים בצפון-המדינה נהרגו לפחות 13 בני-אדם ב-19 במרס 2010. למרות דברי הרגיעה של ראשי השלטון בסודאן, מידי יום נהרגים עשרות אנשים, אולם רק חלק קטן מזה מגיע לידיעת התקשורת הבינלאומית.

רצועת-עזה: במהלך היממה האחרונה (19 במרס 2010) נורו עוד 5 רקטות קסאם לעבר ישראל מרצועת עזה (אולם רק אחת נחתה בשטח ישראל). בתגובה לירי, חיל-האוויר תקף בפעם השנייה מטרות ברצועת-עזה באזור שדה-התעופה דהנייה - משם נורו הטילים לעבר ישראל. בתקיפה נפצעו לפחות 14 אנשים. מאז תחילת השנה נורו לעבר ישראל 57 טילי קסאם. ב-18 במרס 2010 נהרג עובד-זר המתגורר בישראל מפגיעה קטלנית של טיל קסאם שנורה מרצועת-עזה. זהו ההרוג הראשון מאז שמבצע "עורפת יצוקה" הסתיים בינואר 2009. במהלך השנים האחרונות נורו לעבר ישראל כ-12,000 טילי קסאם מרצועת-עזה.

טורקיה-ישראל:
ארדואן שוב איבד שליטה על פיו: לאור ההחלטה הישראלית לבנות בירושלים, אמר ארדואן ש"זוהי טקטיקה שבאמצעותה מתכננת ישראל למחוק את פלסטין פיסה אחר פיסה". אולם זהו בדיוק מה שעשה הכיבוש המוסלמי בארץ-ישראל בנוגע ליהודים במהלך מאות שנים. הזהרתי כבר לפני שנתיים מהאיש הזה, ואני חוזר ומזהיר ממנו פעם נוספת: אסור לתת לטורקיה לתווך בין ישראל לבין סוריה. ההרפתקה הזו עלתה לנו ביוקר.

אפגניסטן: כוחות נאט"ו הלוחמים באזור מרג'ה באפגניסטן עדיין נתקלים בירי של צלפים מארגון הטליבאן. הטקטיקה של פעילי הטליבאן דומה למה שהתבצע בזמן הכיבוש הסובייטי בשנות ה-80 של המאה הקודמת: גם הפעם, כאשר הצבא האמריקאי כובש שטח מוגדר, פעילי הטליבאן מעדיפים לסגת להרים, ומשם הם מתכננים התקפה נגד הכובשים בתנאים נוחים יותר.

פקיסטן: למרות שיתוף הפעולה בין ארה"ב לפקיסטן ולמרות העזרה הרבה שארה"ב מגישה לפקיסטן, מדינה זו הפכה להיות "מקלט בטוח" לארגוני טרור רבים הפועלים נגד האמריקאים באסיה. המודיעין הפקיסטני ממשיך לטפח ארגוני טרור הפועלים בקשמיר ההודית ובאפגניסטן. נקודת ההנחה המרכזית של המודיעין הפקיסטני היא שהאמריקאים בסופו של דבר יעזבו את אפגניסטן, ולכן כדאי לפקיסטן לשמור על קשרים עם פעילים מרכזיים מארגון הטליבאן ואל-קאעידה.

סוריה: למרות היחסים החמים בין סוריה לארה"ב, סוריה עדיין מסייעת לטרוריסטים מאל-קאעידה לעבור בתחומה לכיוון עיראק. חלק מהמגויסים החדשים לאל-קאעידה מקבלים הכשרה צבאית בסוריה בסיוע
המודיעין הסורי. לאחר תקופה קצרה הם נשלחים לעיראק, לאפגניסטן, לסומליה, לתימן וללבנון. חלק מהמגויסים אף מגיעים לאיראן, שם הם נפגשים עם אנשי-קשר המסייעים להם להיכנס לעיראק ולהצטרף לגורמי טרור המזוהים עם מפלגת הבעת' העיראקית. לכאורה יש כאן סתירה, אולם שיתוף-הפעולה בין סוריה לאיראן נועד למעשה לערער בכל מחיר את היציבות בעיראק הנמצאת תחת החסות הצבאית האמריקאית. שיתוף-פעולה דומה הולך ומתרקם גם בתימן בין גורמי טרור שיעים לבין גורמי טרור מאל-קאעידה במחוז סעדה, שבצפון-תימן, השוכן על הגבול עם סעודיה. אל הקלחת בתימן מצטרפים גם פעילי טרור סומליים מארגון "אל-שבאב" המזוהה עם ארגון אל-קאעידה. כמו כן, סוריה ממשיכה לדחוק את הכורדים הנמצאים בתחומה לעבר עיראק.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Friday, March 19, 2010

עובד-זר המתגורר בישראל נהרג מירי של טיל קסאם שנורה מרצועת עזה; 2 פעילי טרור נהרגו באפגניסטן; האמריקאים מתכננים מבצע צבאי באזור קנדהאר;

רצועת-עזה: עובד-זר המתגורר בישראל נהרג מירי של טיל קסאם שנורה מרצועת-עזה לישראל ב-18 במרס 2010. במהלך הימים האחרונים נורו לפחות שלושה טילי קסאם מרצועת-עזה לעבר ישראל. זהו האדם הראשון שנהרג בישראל מירי של טילי קסאם מאז מבצע עופרת יצוקה שהסתיים בינואר 2009. בשנים האחרונות נורו לעבר ישראל כ-12,000 טילי קסאם מרצועת-עזה. מאז תחילת שנת 2010 נורו לעבר ישראל 52 טילי קסאם מרצועת-עזה. בתקרית נוספת שאירעה לאחר מכן, כוחות-צה"ל ירו לעבר אדם ברצועת-עזה שנחשד בהטמנת מטען-חבלה. מקורות ברצועת-עזה מסרו כי החמאס החל לבצע מעצרי-מנע לאור התקרית. במהלך הלילה חיל-האוויר הפציץ 6 מטרות בעזה. נמסר על שני פצועים מהתקיפה האווירית. החמאס הביא לעזה תרבות של כנופיות, וכעת התרבות הזו פועלת נגדו מצד גורמים אסלאמיים שהם קיצוניים יותר מהחמאס - זהו מעגל אסלאמי שכיח המתרחש במרבית המדינות המוסלמיות שבהן
האלימות היא הפוליטיקה האמיתית.

ארה"ב-פקיסטן-אפגניסטן: אובמה חותר לעימות חזיתי עם ישראל מנושאים אחדים, וזאת ללא שום קשר לצעדים הישראלים הנוגעים ליחסים עם הרשות הפלסטינית. בתוך כך נמסר שישנה תרעומת רבה בבית-הלבן על כך שגורמים פוליטיים באפגניסטן ובפקיסטן מבקשים להעמיד לדין את ברק חוסיין אובמה על פשעי-מלחמה לאור מדיניות החיסולים-הממוקדים הרבים שנערכו מאז שאובמה החל את כהונתו בבית-הלבן. חשיפת המקרים בהם "צבא פרטי" אמריקאי ערך מסע של חיסולים-ממוקדים באנשים שנחשדו כ"טרוריסטים" באפגניסטן ובפקיסטן, מעלה את השאלה עד כמה הנשיא אובמה באמת שולט במצב הצבאי השורר באסיה. ככלות הכל, הנשיא אינו יכול להתחמק מהנושא הזה הנמצא בתחום אחריותו מעצם היותו מכהן בתפקיד מאז ינואר 2009. מעשים דומים מתרחשים גם בתימן, בסומליה, בעיראק, בסודאן ובקווקז, וזאת במסגרת אחריותו של הנשיא המשמש גם כמפקד העליון של הצבא האמריקאי. הטענה ש"גורמים אזרחיים פרטיים" ניהלו מסע של רצח חסר-הבחנה, אינו מנקה את הנשיא ברק חוסיין אובמה, שכן "יחידות הרצח" הללו קיבלו מימון פדראלי. מאז תחילת 2009 נהרגו בפקיסטן למעלה מ-1,000 בני-אדם מחיסולים-ממוקדים אמריקאים. מרבית ההרוגים היו חפים-מפשע.

סוריה: למרות היחסים החמים בין סוריה לארה"ב, סוריה עדיין מסייעת לטרוריסטים מאל-קאעידה לעבור בתחומה לכיוון עיראק. חלק מהמגויסים החדשים לאל-קאעידה מקבלים הכשרה צבאית בסוריה בסיוע
המודיעין הסורי. לאחר תקופה קצרה הם נשלחים לעיראק, לאפגניסטן, לסומליה, לתימן וללבנון. חלק מהמגויסים אף מגיעים לאיראן, שם הם נפגשים עם אנשי-קשר המסייעים להם להיכנס לעיראק ולהצטרף לגורמי טרור המזוהים עם מפלגת הבעת' העיראקית. לכאורה יש כאן סתירה, אולם שיתוף-הפעולה בין סוריה לאיראן נועד למעשה לערער בכל מחיר את היציבות בעיראק הנמצאת תחת החסות הצבאית האמריקאית. שיתוף-פעולה דומה הולך ומתרקם גם בתימן בין גורמי טרור שיעים לבין גורמי טרור מאל-קאעידה במחוז סעדה, שבצפון-תימן, השוכן על הגבול עם סעודיה. אל הקלחת בתימן מצטרפים גם פעילי טרור סומליים מארגון "אל-שבאב" המזוהה עם ארגון אל-קאעידה. כמו כן, סוריה ממשיכה לדחוק את הכורדים הנמצאים בתחומה לעבר עיראק.

סמים-ארה"ב-רוסיה-אפגניסטן: מתיחות נוספת בין רוסיה לארה"ב על רקע סירובה של ארה"ב לשתף פעולה עם רוסיה בעניין משלוחי סמים מאפגניסטן לרוסיה. רוסיה טוענת (ובצדק) שבעקבות הפלישה האמריקאית לאפגניסטן חלה עליה בייצור הסמים באפגניסטן ובזרימה מסיבית של סמים לתוככי רוסיה. מקורות ברוסיה מסרו שהם ביקשו לשתף-פעולה עם הכוחות האמריקאים בעניין הזה, אולם עד כה ארה"ב סירבה לבקשות. לצורך כתיבת מאמר בנושא זה שוחחתי טלפונית עם סגן הנספח הצבאי של רוסיה בישראל לפני כשבועיים. בהתאם לבקשתו של סגן הנספח הצבאי, שלחתי בדואר-אלקטרוני את רשימת השאלות שלי בעניין, אולם טרם התקבלה תשובה. מבירור עם מקורות נוספים עולה התמונה הבאה: ברוסיה מתים מידי שנה כ-30,000 בני-אדם בגלל התמכרות לסמים. ברוסיה יש כ-5 מיליון מכורים לסמים. אפגניסטן נהפכה בחסות אמריקאית ליצרנית ההרואין הגדולה בעולם עם מחזור כספי העומד על 3 מיליארד דולר לשנה. מאז שברק חוסיין אובמה החל את כהונתו בבית-הלבן בינואר 2009, קוצץ התקציב שיועד להילחם ביצרני ההרואין באפגניסטן. לנוכח פני הדברים, עולה סברה כי ארה"ב אינה מעוניינת לשתף-פעולה עם רוסיה כחלק ממדיניות החוץ האמריקאית של הממשל הנוכחי, וכן ארה"ב משערת שאם לא יתאפשר לאפגנים לעסוק בגידול סמים, הם יצטרפו לארגון הטליבאן בגלל האופציות הכלכליות המוגבלות שיש באפגניסטן. בשנה האחרונה ארה"ב יצרה מתיחות מיותרת עם רוסיה וסין גם על רקע הסיוע הצבאי המסיבי שארה"ב מעניקה להודו ומדיניותה של ארה"ב בקווקז. כשמשקללים את כל הנתונים האלה יחדיו, ניתן להבין את הרקע לסירובן של סין ורוסיה להטיל סנקציות נוקשות יותר על איראן. סמים ונשק הם הכוחות החזקים המניעים את הפוליטיקה הבינלאומית באסיה. צחוק הגורל הוא, שכיום ארה"ב נלחמת בכוחות שהיא סייעה להם בזמן הנוכחות הסובייטית באפגניסטן בשנות ה-80 של המאה הקודמת. המשמעות האמיתית הנובעת מכך היא, שלחולשה אמריקאית ברחבי-העולם, בוודאי שאין לה שום קשר לישראל. ללא הקשר החזק שיש לארה"ב עם ישראל (המדינה היחידה בכל אסיה שהיא בעלת-ברית אמיתית לארה"ב), ממשל אומבה יהפוך את ארה"ב למדינה הדומה לרוסיה הסובייטית - דהיינו מעצמה מתפוררת המעניקה תמיכה למשטרים אפלים ואנטי-דמוקרטיים.

אפגניסטן: כוחות נאט"ו מתכננים מצבע צבאי נרחב באזור מחוז קנדהאר ובאזור צפון-אפגניסטן נגד פעילי טרור מארגון הטליבאן. כך מסר, ב-18 במרס 2010, דובר צבאי רשמי של כוחות נאט"ו המוצבים באפגניסטן.

אפגניסטן: 2 פעילי טרור נהרגו באזור מרג'ה שבאפגניסטן בעת חילופי-ירי עם כוחות-הביטחון האפגניים. האירוע התרחש ב-18 במרס 2010.

תימן: ממשלת תימן מסרה כי היא תשחרר פעילי טרור מארגון "אל-חוט'יין" השיעי הפועל במחוז סעדה, לאות של רצון טוב מצד הממשלה התימנית. במלחמה שהחלה במחוז בנובמבר 2009 נהרגו לפחות 3,000 בני-אדם – תימנים, סעודים ופעילי טרור ממחוז סעדה. כמו כן נמסר על חילופי אש ב-18 במרס 2010 בין כוחות-הביטחון של תימן לבין פעילי טרור מארגון אל-קאעידה הפועלים בדרום תימן. לא נמסר על נפגעים בתקריות הללו.

סודאן: לאחר מאמצים רבים ממשלת סודאן והמורדים במחוז דארפור חתמו על הסכם להפסקת-אש ב-18 במרס 2010. במהלך השבועות האחרונים נהרגו עשרות בני-אדם בעימותים מקומיים בין כוחות הממשלה לבין המורדים במחוז דארפור. לדעת משקיפים בסודאן, הבחירות האמורות להתקיים באפריל 2010, עלולות להידחות בשל היעדרם של מאות אלפי שמות מרשימת הבוחרים. בשנים האחרונות נהרגו במחוז דארפור כ-300,000 בני-אדם.

עיראק: עשרות תקריות טרור התרחשו בעיראק ביממה האחרונה. מקורות רשמיים בעיראק לא מסרו על נפגעים או הרוגים בתקריות הללו. עיראק עדיין ממתינה לתוצאות הסופיות של הבחירות שנערכו ב-7 במרס 2010. מתוצאות חלקיות שפורסמו ב-18 במרס 2010 מתברר כי ראש-ממשלת עיראק, נורי אל-מליכי, מוביל בשיעור קל על מתחריו. עד כה נספרו כ-70 אחוזים מפתקי הצבעה. ביום הבחירות נהרגו ברחבי עיראק כ-50 בני-אדם מפיגועי טרור. בחודש פברואר 2010 נהרגו בעיראק 252 בני-אדם. בחודש ינואר 2010 נהרגו בעיראק 123 בני-אדם.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Thursday, March 18, 2010

עוד 9 אנשים נהרגו בחיסול-ממוקד אמריקאי בפקיסטן; 13 הרוגים בניגריה; 2 חיילים בריטים נהרגו באפגניסטן;

ארה"ב-ישראל: אובמה חותר לעימות חזיתי עם ישראל מנושאים אחדים, וזאת ללא שום קשר לצעדים הישראלים הנוגעים ליחסים עם הרשות הפלסטינית. בתוך כך נמסר שישנה תרעומת רבה בבית-הלבן על כך שגורמים פוליטיים באפגניסטן ובפקיסטן מבקשים להעמיד לדין את ברק חוסיין אובמה על פשעי-מלחמה לאור מדיניות החיסולים-הממוקדים הרבים שנערכו מאז שאובמה החל את כהונתו בבית-הלבן. חשיפת המקרים בהם "צבא פרטי" אמריקאי ערך מסע של חיסולים-ממוקדים באנשים שנחשדו כ"טרוריסטים" באפגניסטן ובפקיסטן, מעלה את השאלה עד כמה הנשיא אובמה באמת שולט במצב הצבאי השורר באסיה. ככלות הכל, הנשיא לא יוכל להתחמק מהנושא הזה הנמצא בתחום אחריותו מעצם היותו מכהן בתפקיד מאז ינואר 2009. מעשים דומים מתרחשים גם בתימן, בסומליה, בעיראק, בסודאן ובקווקז, וזאת במסגרת אחריותו של הנשיא המשמש גם כמפקד העליון של הצבא האמריקאי. הטענה ש"גורמים אזרחיים פרטיים" הם שניהלו מסע של רצח חסר-הבחנה, אינו מנקה לחלוטין את הנשיא ברק חוסיין אובמה, שכן "יחידות הרצח" הללו קיבלו מימון פדראלי. מאז שפרסמנו כאן את המאמר על
מדיניות הסיכולים הממוקדים של אובמה ב-2 בינואר 2010, הנושא הזה החל לקבל את תשומת-הלב הראויה בתקשורת העולמית, אולם עדיין התקשורת האמריקאית מחפה על הנשיא הבעייתי שלה.

סוריה: למרות היחסים החמים בין סוריה לארה"ב, סוריה עדיין מסייעת לטרוריסטים מאל-קאעידה לעבור בתחומה לכיוון עיראק. חלק מהמגויסים החדשים לאל-קאעידה מקבלים הכשרה צבאית בסוריה בסיוע
המודיעין הסורי. לאחר תקופה קצרה הם נשלחים לעיראק, לאפגניסטן, לסומליה, לתימן וללבנון. חלק מהמגויסים אף מגיעים לאיראן, שם הם נפגשים עם אנשי-קשר המסייעים להם להיכנס לעיראק ולהצטרף לגורמי טרור המזוהים עם מפלגת הבעת' העיראקית. לכאורה יש כאן סתירה, אולם שיתוף-הפעולה בין סוריה לאיראן נועד למעשה לערער בכל מחיר את היציבות בעיראק הנמצאת תחת החסות הצבאית האמריקאית. שיתוף-פעולה דומה הולך ומתרקם גם בתימן בין גורמי טרור שיעים לבין גורמי טרור מאל-קאעידה במחוז סעדה, שבצפון-תימן, השוכן על הגבול עם סעודיה. אל הקלחת בתימן מצטרפים גם פעילי טרור סומליים מארגון "אל-שבאב" המזוהה עם ארגון אל-קאעידה.

אפגניסטן: 2 חיילים בריטים נהרגו באפגניסטן מפיצוץ של מטען חבלה. כך מסרו מקורות צבאיים בריטיים ב-17 במרס 2010. עד כה נהרגו 275 חיילים בריטים באפגניסטן מאז שנת 2003.

אפגניסטן: מחבל מתאבד הלבוש כאישה פוצץ את עצמו באזור קאבול ב-17 במרס 2010. מקורות באפגניסטן מסרו כי אדם אחד נהרג בפיגוע.

פקיסטן: עוד חיסול-ממוקד אמריקאי התבצע באזור ווזיריסטן ב-17 במרס 2010. בחיסול נהרגו לפחות 8 בני-אדם ועוד כ-15 נפצעו. כמו כן, ב-16 במרס 2010 הכוחות האמריקאים ביצעו חיסול-ממוקד באזור ווזיריסטן שבמהלו נהרגו לפחות 11 בני-אדם. מקורות תקשורתיים פרו-אמריקאים מגדירים את הפעולה הזו כ"עוד הצלחה צבאית אמריקאית".

פקיסטן: כוחות-הביטחון של פקיסטן הרגו לפחות 5 אנשים ב-17 במרס 2010. מקורות ביטחוניים בפקיסטן מסרו כי חמשת ההרוגים חשודים בחברות בארגון הטליבאן הפקיסטני. בין ההרוגים שני מפקדים מקומיים מארגון הטליבאן שפעלו באזור עמק סוואט שבפקיסטן.

ניגריה: במהומות נוספות בין מוסלמים לנוצרים באזור ג'וס נהרגו לפחות עוד 13 בני-אדם ב-17 במרס 2010. ב-7 במרס 2010 נהרגו 500 בני-אדם בהתקפה פראית ורצחנית של מוסלמים על הקהילה הנוצרית באזור העיר ג'וס שבניגריה. נשים רבות נאנסו ונרצחו, וגופותיהם של ילדים הושלכו לבארות מים. עוד נודע שניגריה החליטה לערוך בחירות ארציות שיערכו בינואר 2011 או באפריל 2011.

הונגריה-סוריה: אזרח סורי בן 52 שעסק בהמרות של מטבע-חוץ נרצח בבודפשט ב-17 במרס 2010. משטרת הונגריה מסרה כי האיש שנסע מכונית מהודרת נרצח מיריות מטווח קצר. עוד נמסר כי מסמכים אחדים נלקחו מתיקו האישי של הנרצח.

טורקיה-ארמנים: ראש-ממשלת טורקיה, ארדואן, הזהיר כי ארצו תגרש 100,000 ארמנים חסרי-אזרחות טורקית, וזאת לאור ההחלטה של שבדיה וארה"ב להכיר באסון של הארמנים בתקופת מלחמת-העולם הראשונה כ"רצח-עם" שנעשה בידי הטורקים.

תימן: מורדים שיעים במחוז סעדה שחררו 178 אנשים - חיילים ואזרחים - שנלקחו בשבי במהלך המלחמה שהתנהלה במחוז בחודשים האחרונים.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע
--

Wednesday, March 17, 2010

11 הרוגים בחיסול-ממוקד אמריקאי בפקיסטן; עוד 8 הרוגים בעיראק; 3 הרוגים בקשמיר ההודית; ממשל אובמה מתנגד להבנות בין ישראל לסעודיה בנושא האיראני.

סעודיה; בין ישראל לסעודיה ישנן הבנות ברורות בנושא הגרעין האיראני. ממשל אובמה מתנגד לקשר כלשהו בין סעודיה לישראל בנושא זה. סביר להניח כי קיימות הבנות כאלה עם עוד מדינות ערביות למרות שהן אינן מקיימות יחסים דיפלומטיים רשמיים עם ישראל. בתוך כך עולה הסברה כי ממשל אובמה החליט שאין ברירה וכי יש לתקוף את איראן וכי נעשים מהלכים צבאיים לקראת מבצע כזה, אולם אובמה רוצה לפעול לבד מול איראן כדי לחזק את מעמדה הבינלאומי של ארה"ב תחת נשיאותו, ובכך לזכות בקדנציה שנייה כדי להשלים שינויים פנימיים בארה"ב על-פי תוכניתו הכלכלית והחברתית.

עיראק: בפיגוע כפול שהתרחש העיירה מוסאייב שבעיראק ב-16 במרס 2010, נהרגו לפחות 8 בני-אדם ועוד כ-20 בני-אדם נוספים נפצעו. בחודש פברואר 2010 נהרגו בעיראק 252 בני-אדם. בחודש ינואר 2010 נהרגו בעיראק 123 בני-אדם בפיגוע טרור ומאלימות אסלאמית.

עיראק: עוד שלושה בני-אדם נהרגו בסדרה של פיגועים בעיר מוסול שבעיראק ב-16 במרס 2010. אחד מההרוגים היה שוטר מקומי.

סוריה: למרות היחסים החמים בין סוריה לארה"ב, סוריה עדיין מסייעת לטרוריסטים מאל-קאעידה לעבור בתחומה לכיוון עיראק. חלק מהמגויסים החדשים לאל-קאעידה מקבלים הכשרה צבאית בסוריה בסיוע המודיעין הסורי. לאחר תקופה קצרה הם נשלחים לעיראק, לאפגניסטן, לסומליה, לתימן וללבנון. חלק מהמגויסים אף מגיעים לאיראן, שם הם נפגשים עם אנשי-קשר המסייעים להם להיכנס לעיראק ולהצטרף לגורמי טרור המזוהים עם מפלגת הבעת' העיראקית. לכאורה יש כאן סתירה, אולם שיתוף-הפעולה בין סוריה לאיראן נועד למעשה לערער בכל מחיר את היציבות בעיראק הנמצאת תחת החסות הצבאית האמריקאית. שיתוף-פעולה דומה הולך ומתרקם גם בתימן בין גורמי טרור שיעים לבין גורמי טרור מאל-קאעידה במחוז סעדה, שבצפון-תימן, השוכן על הגבול עם סעודיה. אל הקלחת בתימן מצטרפים גם פעילי טרור סומליים מארגון "אל-שבאב" המזוהה עם ארגון אל-קאעידה.

קשמיר-הודו: בשני פיגועי טרור שהתרחשו ב-16 במרס 2010 בקשמיר ההודית נהרגו 3 בני-אדם אדם ועוד 8 נפצעו. מעל 60,000 בני-אדם נהרגו בעימותים בין מוסלמים להינדים בחבל קשמיר מאז 1989.

אפגניסטן-בריטניה: חייל בריטי מת מפצעיו בבית-חולים בריטי לאחר פגיעה אנושה באפגניסטן. עד ל-16 במרס 2010 נהרגו באפגניסטן 273 חיילים בריטים.

פקיסטן: עוד חיסול-ממוקד אמריקאי התבצע באזור ווזיריסטן ב-16 במרס 2010 שבמהלכו נהרגו לפחות 11 בני-אדם ועוד כ-10 אנשים נוספים נפצעו. החיסולים-הממוקדים של ארה"ב זוכים לגינוי רב בפקיסטן ובאפגניסטן. מאז תחילת שנת 2009 נהרגו מעל ל-1,000 בני-אדם באזור פקיסטן בלבד. גורמים בטליבאן הפקיסטני טוענים כי החיסולים-הממוקדים מגבירים את המוטיבציה לבצע פיגועי התאבדות נגד מטרות שונות בפקיסטן ובאפגניסטן. ברחבי פקיסטן נערכו הפגנות רבות אנטי-אמריקאיות שבמהלכן המפגינים קראו להעמיד לדין את ברק חוסיין אובמה על פשעי-מלחמה. בחודש ינואר 2010 נהרגו בפקיסטן 118 בני-אדם בחיסולים-ממוקדים אמריקאים. בחודש פברואר 2010 נהרגו 105 בני-אדם בחיסולים-ממוקדים אמריקאים.

ישראל: שוטר ישראלי נפצע קל בידו מירי של מחבל בשכונת ראס אל-עמוד בירושלים ב-16 במרס 2010. עשרות ערבים התפרעו באזור ירושלים במהלך היום.

ארה"ב-ישראל: התקשורת הישראלית ההיסטרית ממשיכה לייצג את התעמולה האמריקאית סביב המשבר המדומה שהחל עם ביקורו של סגן-הנשיא ביידן. אולם, למעשה, המשבר עם ישראל נועד לחפות של כישלונו של אובמה הן בזירה הפנימית והן בזירה הבינלאומית. אובמה חיפש מטרה קלה לתסכוליו - ולא יותר מכך. ממילא עוד שנתיים וחצי אובמה לא יהיה נשיא ארה"ב לאור מצבו הפוליטי הנוכחי במפלגה הדמוקרטית. ארה"ב מעורבת כיום באופן ישיר במדינות מוסלמיות רבות וכושלות ביותר, כפי שרוסיה הסובייטית נהגה לעשות זאת בשנות ה-60 וה-70 של המאה הקודמת. ראש-ממשלת ישראל צריך להקשיח את עמדותיו ולא ולהפגין חולשה או התרפסות בגלל המשבר המלאכותי שייצרו האמריקאים. כמו כן, גם ליצן-החצר של הנשיא אובמה,
העיתונאי תומס פרידמן, פרסם מאמר מביש בעיתונו "הניו יורק טיימס", 14 במרס 2010, תחת הכותרת "בירושלים יש נהג שיכור". המאמר המביש של ליצן-החצר של הנשיא אובמה נכתב בתגובה להחלטה הישראלית לבנות בירושלים. מעניין איך תומס פרידמן השרלטן היה מגדיר את מדיניות החיסולים-הממוקדים של ברק חוסיין אובמה ברחבי-העולם. ממשל אובמה וקציניו הבכירים בצבא עדיין לא הפנימו שמה שמטריד את העולם-המוסלמי הוא הקרע האיום בין בסונים לשיעים ולא הסכסוך הערבי-ישראלי. מעטים מאוד ברחבי העולם-המוסלמי יודעים להצביע היכן ממוקמת ישראל על המפה. לאור זאת, המהלומה שארה"ב עלולה לחטוף מהאסלאם הרדיקלי השיעי עלולה להיות קשה יותר מאירועי ה-11 בספטמבר 2001. העניין הזה מוביל אותנו לשגיאותיה של ארה"ב גם כלפי רוסיה בעניין הסמים הזורמים מאפגניסטן לרוסיה.

סמים-ארה"ב-רוסיה-אפגניסטן: מתיחות נוספת בין רוסיה לארה"ב על רקע סירובה של ארה"ב לשתף פעולה עם רוסיה בעניין משלוחי סמים מאפגניסטן לרוסיה. רוסיה טוענת (ובצדק) שבעקבות הפלישה האמריקאית לאפגניסטן חלה עליה בייצור הסמים באפגניסטן ובזרימה מסיבית של סמים לתוככי רוסיה. מקורות ברוסיה מסרו שהם ביקשו לשתף-פעולה עם הכוחות האמריקאים בעניין הזה, אולם עד כה ארה"ב סירבה לבקשות. לצורך כתיבת מאמר בנושא זה שוחחתי טלפונית עם סגן הנספח הצבאי של רוסיה בישראל לפני כשבועיים. בהתאם לבקשתו של סגן הנספח הצבאי, שלחתי בדואר-אלקטרוני את רשימת השאלות שלי בעניין, אולם טרם התקבלה תשובה. מבירור עם מקורות נוספים עולה התמונה הבאה: ברוסיה מתים מידי שנה כ-30,000 בני-אדם בגלל התמכרות לסמים. ברוסיה יש כ-5 מיליון מכורים לסמים. אפגניסטן נהפכה בחסות אמריקאית ליצרנית ההרואין הגדולה בעולם עם מחזור כספי העומד על 3 מיליארד דולר לשנה. מאז שברק חוסיין אובמה החל את כהונתו בבית-הלבן בינואר 2009, קוצץ התקציב שיועד להילחם ביצרני ההרואין באפגניסטן. לנוכח פני הדברים, עולה סברה כי ארה"ב אינה מעוניינת לשתף-פעולה עם רוסיה כחלק ממדיניות החוץ האמריקאית של הממשל הנוכחי, וכן ארה"ב משערת שאם לא יתאפשר לאפגנים לעסוק בגידול סמים, הם יצטרפו לארגון הטליבאן בגלל האופציות הכלכליות המוגבלות שיש באפגניסטן. בשנה האחרונה ארה"ב יצרה מתיחות מיותרת עם רוסיה וסין גם על רקע הסיוע הצבאי המסיבי שארה"ב מעניקה להודו ומדיניותה של ארה"ב בקווקז. כשמשקללים את כל הנתונים האלה יחדיו, ניתן להבין את הרקע לסירובן של סין ורוסיה להטיל סנקציות נוקשות יותר על איראן. סמים ונשק הם הכוחות החזקים המניעים את הפוליטיקה הבינלאומית באסיה. צחוק הגורל הוא, שכיום ארה"ב נלחמת בכוחות שהיא סייעה להם בזמן הנוכחות הסובייטית באפגניסטן בשנות ה-80 של המאה הקודמת. המשמעות האמיתית הנובעת מכך היא, שלחולשה אמריקאית ברחבי-העולם, בוודאי שאין לה שום קשר לישראל. ללא הקשר החזק שיש לארה"ב עם ישראל (המדינה היחידה בכל אסיה שהיא חברה אמיתית לארה"ב), ממשל אומבה יהפוך את ארה"ב למדינה הדומה לרוסיה הסובייטית - דהיינו מעצמה מתפוררת המעניקה תמיכה למשטרים אפלים ואנטי-דמוקרטיים.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Tuesday, March 16, 2010

8 הרוגים בעיראק בפיגוע התאבדות בפלוג'ה; 8 הרוגים באפגניסטן; 2 חיילים אמריקאים נהרגו בעיראק ובאפגניסטן;

ארה"ב-ישראל: התקשורת הישראלית ההיסטרית ממשיכה לייצג את התעמולה האמריקאית סביב המשבר המדומה שהחל עם ביקורו של סגן-הנשיא ביידן. אולם, למעשה, המשבר עם ישראל נועד לחפות של כישלונו של אובמה הן בזירה הפנימית והן בזירה הבינלאומית. אובמה חיפש מטרה קלה לתסכוליו - ולא יותר מכך. ממילא עוד שנתיים וחצי אובמה לא יהיה נשיא ארה"ב לאור מצבו הפוליטי הנוכחי במפלגה הדמוקרטית. ארה"ב מעורבת כיום באופן ישיר במדינות מוסלמיות רבות וכושלות ביותר, כפי שרוסיה הסובייטית נהגה לעשות זאת בשנות ה-60 וה-70 של המאה הקודמת. ראש-ממשלת ישראל צריך להקשיח את עמדותיו ולא ולהפגין חולשה או התרפסות בגלל המשבר המלאכותי שייצרו האמריקאים. כמו כן, גם ליצן-החצר של הנשיא אובמה,
העיתונאי תומס פרידמן, פרסם מאמר מביש בעיתונו "הניו יורק טיימס", 14 במרס 2010, תחת הכותרת "בירושלים יש נהג שיכור". המאמר המביש של ליצן-החצר של הנשיא אובמה נכתב בתגובה להחלטה הישראלית לבנות בירושלים. מעניין איך תומס פרידמן השרלטן היה מגדיר את מדיניות החיסולים-הממוקדים של ברק חוסיין אובמה ברחבי-העולם. ממשל אובמה וקציניו הבכירים בצבא עדיין לא הפנימו שמה שמטריד את העולם-המוסלמי הוא הקרע האיום בין בסונים לשיעים ולא הסכסוך הערבי-ישראלי. מעטים מאוד ברחבי העולם-המוסלמי יודעים להצביע היכן ממוקמת ישראל על המפה. לאור זאת, המהלומה שארה"ב עלולה לחטוף מהאסלאם הרדיקלי השיעי עלולה להיות קשה יותר מאירועי ה-11 בספטמבר 2001. העניין הזה מוביל אותנו לשגיאותיה של ארה"ב גם כלפי רוסיה בעניין הסמים הזורמים מאפגניסטן לרוסיה.

סמים-ארה"ב-רוסיה-אפגניסטן: מתיחות נוספת בין רוסיה לארה"ב על רקע סירובה של ארה"ב לשתף פעולה עם רוסיה בעניין משלוחי סמים מאפגניסטן לרוסיה. רוסיה טוענת (ובצדק) שבעקבות הפלישה האמריקאית לאפגניסטן חלה עליה בייצור הסמים באפגניסטן ובזרימה מסיבית של סמים לתוככי רוסיה. מקורות ברוסיה מסרו שהם ביקשו לשתף-פעולה עם הכוחות האמריקאים בעניין הזה, אולם עד כה ארה"ב סירבה לבקשות. לצורך כתיבת מאמר בנושא זה שוחחתי טלפונית עם סגן הנספח הצבאי של רוסיה בישראל לפני כשבועיים. בהתאם לבקשתו של סגן הנספח הצבאי, שלחתי בדואר-אלקטרוני את רשימת השאלות שלי בעניין, אולם טרם התקבלה תשובה. מבירור עם מקורות נוספים עולה התמונה הבאה: ברוסיה מתים מידי שנה כ-30,000 בני-אדם בגלל התמכרות לסמים. ברוסיה יש כ-5 מיליון מכורים לסמים. אפגניסטן נהפכה בחסות אמריקאית ליצרנית ההרואין הגדולה בעולם עם מחזור כספי העומד על 3 מיליארד דולר לשנה. מאז שברק חוסיין אובמה החל את כהונתו בבית-הלבן בינואר 2009, קוצץ התקציב שיועד להילחם ביצרני ההרואין באפגניסטן. לנוכח פני הדברים, עולה סברה כי ארה"ב אינה מעוניינת לשתף-פעולה עם רוסיה כחלק ממדיניות החוץ האמריקאית של הממשל הנוכחי, וכן ארה"ב משערת שאם לא יתאפשר לאפגנים לעסוק בגידול סמים, הם יצטרפו לארגון הטליבאן בגלל האופציות הכלכליות המוגבלות שיש באפגניסטן. בשנה האחרונה ארה"ב יצרה מתיחות מיותרת עם רוסיה וסין גם על רקע הסיוע הצבאי המסיבי שארה"ב מעניקה להודו ומדיניותה של ארה"ב בקווקז. כשמשקללים את כל הנתונים האלה יחדיו, ניתן להבין את הרקע לסירובן של סין ורוסיה להטיל סנקציות נוקשות יותר על איראן. סמים ונשק הם הכוחות החזקים המניעים את הפוליטיקה הבינלאומית באסיה. צחוק הגורל הוא, שכיום ארה"ב נלחמת בכוחות שהיא סייעה להם בזמן הנוכחות הסובייטית באפגניסטן בשנות ה-80 של המאה הקודמת. המשמעות האמיתית הנובעת מכך היא, שלחולשה אמריקאית ברחבי-העולם, בוודאי שאין לה שום קשר לישראל. ללא הקשר החזק שיש לארה"ב עם ישראל (המדינה היחידה בכל אסיה שהיא חברה אמיתית לארה"ב), ממשל אומבה יהפוך את ארה"ב למדינה הדומה לרוסיה הסובייטית - דהיינו מעצמה מתפוררת המעניקה תמיכה למשטרים אפלים ואנטי-דמוקרטיים.

עיראק: 8 אנשים נהרגו מפיגוע התאבדות שנעשה באמצעות מכונית-תופת בעיר פלוג'ה ב-15 במרס 2010. עוד 25 בני-אדם נוספים נפצעו בפיגוע. בחודש פברואר 2010 נהרגו בעיראק 252 בני-אדם. בחודש ינואר 2010 נהרגו בעיראק 123 בני-אדם בפיגוע טרור ומאלימות אסלאמית.

עיראק: חייל אמריקאי נהרג בעיראק ב-14 במרס 2010. עד כה נהרגו בעיראק 4,384 חיילים אמריקאים מאז הפלישה ב-2003.

אפגניסטן: חייל אמריקאי נהרג באפגניסטן ב-15 במרס 2010. החייל נהרג בהתקפת טילים על בסיס אמריקאי באזור העיר בגראם שבאפגניסטן. בבסיס האמריקאי משרתים כ-25,000 חיילים.

אפגניסטן: מזל"ט אמריקאי התרסק באפגניסטן ב-15 במרס 2010. בעקבות מדיניות החיסולים-הממוקדים של אובמה נרצחו מאות אנשים חפים-מפשע בפקיסטן ובאפגניסטן. כמו כן התברר כי קצינים בכירים בצבא האמריקאי ארגנו "צבא פרטי" באפגניסטן במטרה לחסל מחבלים אפגנים ופקיסטנים ללא ידיעת שלטונות צבא הרשמיים בארה"ב. שלטונות אפגניסטן מאשימים את כוחות נאט"ו בהריגתם של 12 אזרחים חפים-מפשע ב-14 במרס 2010.

אפגניסטן: 8 אנשים נהרגו באפגניסטן ב-15 במרס 2010. 5 מההרוגים הם מחבלים מתאבדים, ו-3 האחרים נהרגו מפיצוץ של מטען חבלה שהתפוצץ באזור מחוז ר'אזני.

סודאן: גורמים בדלניים מקומיים בחבל דארפור מתנגדים להסכם השלום עם ממשלת חרטום שהיה אמור להיחתם ב-15 במרס 2010. מאז שנת 2003, נהרגו בחבל כ-300,000 בני-אדם וכ-2.5 מיליון איש הפכו לפליטים.

תימן: כוחות-הביטחון של תימן הצליחו להרוג מפקד מקומי מארגון אל-קאעידה בדרום-תימן ב-14 במרס 2010. ג'מיל נאצר עבדאללה אל-אנברי, בן 25, נהרג בהתקפה אווירית שבמהלכה נהרג עוד אדם אחד.

סודאן-בריטניה: עו"ד סודני, פעיל זכויות אדם, בן 56, נמצא מת בביתו בבריטניה לאחר שהאיש נדקר למוות בידי אלמונים. לא קשה לנחש מי שלח את רוצחיו של עבד אל-סאלם חוסאן עבד אל-סלאם.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Monday, March 15, 2010

16 הרוגים בפקיסטן; 20 הרוגים בסומליה; חיילי ארה"ב ביצעו טבח מחפיר במשפחה אפגנית;

ארה"ב-ישראל: ליצן-החצר של הנשיא אובמה,
העיתונאי תומס פרידמן, פרסם מאמר מביש בעיתונו "הניו יורק טיימס" תחת הכותרת "בירושלים יש נהג שיכור". המאמר המביש של ליצן-החצר של הנשיא אובמה נכתב בתגובה להחלטה הישראלית לבנות בירושלים. מעניין איך היה תומס פרידמן השרלטן מגדיר את מדיניות החיסולים-הממוקדים של ברק חוסיין אובמה ברחבי-העולם.

אפגניסטן: חיילי ארה"ב באפגניסטן ביצעו טבח במשפחה אפגנית ב-12 במרס 2010. הצבא האמריקאי ניסה, כרגיל, לטשטש את מעשיו המחפירים
בעזרת הפצת מידע מוטעה לתקשורת הבינלאומית. בפשיטה הלילית נהרגו 2 נשים בהריון, ילדה בגיל העשרה, ושני פקידים אפגניים מקומיים. מאז שתחילת שנת 2010 נערכו באפגניסטן ובפקיסטן עשרות הפגנות אנטי-אמריקאיות לנוכח הפעילות הצבאית האמריקאי חסרת-האחריות הגורמת לנפגעים חפים-מפשע. בתוך כך עולה הקריאה להעמיד לדין את ברק חוסיין אובמה על פשעי מלחמה בעיראק, באפגניסטן, בפקיסטן, בתימן בסומליה ובקווקז. משפחות הנפגעים בטבח דחו את ההצעה האמריקאית לשלם להם פיצויים ו"דמי שתיקה". עוד מסרו בני המשפחה שהם יבצעו פיגועי התאבדות עד שהחיילים המעורבים בטבח יועמדו לדין.

אפגניסטן: קבלן פקיסטני נהרג מפיצוץ של מטען בעיר קנדהאר שבפקיסטן ב-14 במרס 2010, עוד 6 בני-אדם נוספים נפצעו בפיגוע.

תימן: כוחות-הביטחון של תימן הרגו חמוש בדרום המדינה ב-14 במרס 2010. כך מסרו מקורות ביטחוניים בתימן לאור המתיחות הגואה באזור בעקבות הפעילות הצבאית נגד גורמי טרור.

טורקיה: חייל טורקי נהרג ב-14 במרס 2010 בהיתקלות עם מורדים כורדים על גבול עיראק. בשבועות האחרונים כוחות-הביטחון של טורקיה הגבירו את הלחץ על האוכלוסייה הכורדית המקומית. רק לעיתים נדירות מתבררים ממדי האלימות הטורקית כלפי הכורדים המתגוררים בתחומי טורקיה. מאז 1984 הטורקים הצליחו להרוג 40,000 כורדים במאבקם למען עצמאות כורדית והכרה בזכויות התרבותיות של המיעוט הכורדי המתגורר בטורקיה.

פקיסטן: חייל-האוויר הפקיסטני הפציץ בסיסי טליבאן בצפון-מערב פקיסטן ב-14 במרס 2010. כתוצאה מההפצצה נהרגו לפחות 16 בני-אדם ועוד עשרות נפצעו. כל הנפגעים "חשודים" בפעילות טרור במסגרת ארגון הטליבאן הפקיסטני. מאז תחילת שנת 2010 נהרגו מאות אנשים באזור זה בשל "החשד" המפוקפק המתייחס ל"חברות בארגון הטליבאן".

סומליה: קרבות פרצו בין שני כוחות יריבים באזור מודוג במרכז סומליה ב-14 במרס 2010. באירועים האלימים נהרגו לפחות 20 בני-אדם ועוד כ-30 נוספים נפצעו. מקורות בסומליה ציינו כי עדיין גופות רבות פזורות באזור כתוצאה מהקרבות שפרצו ב-14 במרס 2010 לקראת הערב. מאז תחילת שנת 2010, נוצר גל חדש של פליטים שאומדנו כ-100,000 איש. הממשל האמריקאי כנראה החליט לסייע בצורה הדוקה לכוחות הממשלה בעזרת סיוע אווירי של מזלט"ים ובעזרת כוחות אמריקאים מיוחדים שיבצעו פעולות בשיתוף עם כוחות הממשלה. לאור הידיעות על שיתוף פעולה צבאי, דוברים מארגון הטרור "אל-שבאב" המזוהה עם ארגון אל-קאעידה, מסרו כי פעילי הארגון יתאמצו להגביר את פעולות הטרור שלהם נגד כוחות הממשלה או נגד כל כוח זר שיעמוד לצידה של ממשלת סומליה הפרו-מערבית. כתוצאה מההתערבות האמריקאית עלול להיווצר מצב ביטחוני קשה בדומה למה שהתרחש בתימן, בפקיסטן, באפגניסטן ובקווקז - שבהם הכוחות האמריקאים מגלים מעורבות-יתר הגורמת למאות הרוגים מידי חודש. בקרבות שפרצו במוגדישו בשלושת הימים האחרונות נהרגו לפחות 100 בני-אדם ועוד כ-250 נוספים נפצעו - כך מסרו מקורות ביטחוניים בעיר מוגדישו. למרות העזרה הרבה שמדינות המערב מעניקות לסומליה - הן צבאית והן אזרחית - הכוחות הצבאיים של ממשלת סומליה פועלים בחוסר-יעילות באופן מושחת לחלוטין. כוחות הממשלה הצליחו לגייס בסך-הכל כ-3,000 לוחמים הנעזרים בכ-5,000 פעילים מארגונים אסלאמיים פרו-ממשלתיים המתנגדים לארגון "אל-שבאב" המזוהה עם ארגון אל-קאעידה. כוחות הממשלה שולטים על חלק זעיר מסומליה ומידי יום נהרגים עשרות אנשים בעימותים מקומיים ובתקריות ירי בין הקבוצות השונות הנלחמות של השלטון בסומליה. כמו כן נמסר שממשלת אריתריאה מעניקה סיוע כספי נרחב לארגון הטרור "אל-שבאב" ולארגונים אסלאמיסטים נוספים הפועלים נגד הממשלה הסומלית הפרו-מערבית.

סודאן: ב-11 באפריל 2010 יערכו בחירות ארציות בסודאן. משלחות של מפקחים ממדינות אירופאיות שונות נערכות לקראת הבחירות שיערכו בצל של אלימות רצחנית והבלתי-נסבלת מצד גורמים ממשלתיים וגורמים מקומיים. מידי חודש נהרגים בסודאן מאות בני-אדם על רקע רצונה של ממשלת חארטום להשליט אסלאם רדיקלי בכל חלקי המדינה. הבחירות שיערכו ב-11 באפריל 2010 הן הבחירות הראשונות הרב-מפלגתיות ב-25 השנים האחרונות.

ארה"ב-אינדונזיה: הנשיא האמריקאי, ברק חוסיין אובמה, יערוך ביקור מדיני באינדונזיה ב-21 במרס 2010. הביקור נעשה במסגרת המאמץ הנשיאותי לשפר את היחסים השוררים בין ארה"ב לעולם המוסלמי בהתאם לנאומו של הנשיא בקהיר בחודש יוני 2009. לאחר הביקור באינדונזיה, אובמה יבקר באוסטרליה. המסע למדיניות המוסלמיות נועד לטשטש את חלקה של ארה"ב הטבח היומיומי הנעשה בידי הכוחות האמריקאים במדינות מוסלמיות אחדות.

ישראל: במבצע משולב של כוחות-הביטחון בישראל ב-14 במרס 2010 נלכד ברמאללה מאהר עודה מארגון החמאס האחראי לרציחתם של עשרות ישראלים. דוברי ארגון החמאס בעזה האשימו את הרשות הפלסטינית בסיוע לישראל בעניין הזה. כמו כן, רקטת קסאם נחתה בנגב ב-14 במרס 2010 בשעות הערב - לא היו נפגעים.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Sunday, March 14, 2010

36 הרוגים באפגניסטן; 13 הרוגים בפקיסטן; 3 הרוגים בעיראק

פקיסטן: בפיגוע-תופת נוסף שהתרחש בפקיסטן ב-13 במרס 2010 נהרגו 13 בני-אדם ועוד כ-40 אנשים נוספים נפצעו. ב-12 במרס 2010 שני מחבלים מתאבדים גרמו למותם של 57 בני-אדם ולפציעתם של כ-120 אנשים נוספים בעיר לאהור שבפקיסטן. בחודש פברואר 2010 נהרגו 314 פקיסטנים בפיגוע טרור ואלימות אסלאמית. בחודש ינואר 2010 נהרגו 267 פקיסטנים מפיגועי טרור אלימות אסלאמית. ההתקפות האחרונות שהיו בפקיסטן מערערות את הטענה של בכירים פקיסטנים כי כוחות-הביטחון הצליחו לשבור את ארגון הטליבאן הפקיסטני. השלב הבא של פעילי הטליבאן בפקיסטן יהיה לתקוף מתקנים צבאיים בהם קיימת נוכחות אמריקאית ואת בסיסי ה-CIA הנמצאים באזור קראצ'י שהיא הבירה הכלכלית של פקיסטן.

אפגניסטן: 6 אזרחים אפגנים נהרגו ב-13 במרס 2010 מפיצוץ של מטען-צד דרומית למחוז אורזוגאן שבאפגניסטן. בחודש ינואר 2010 נהרגו באפגניסטן 185 בני-אדם בפיגועי טרור. בחודש פברואר 2010 נהרגו באפגניסטן 320 בני-אדם בפיגועי טרור. עשרות אזרחים נוספים נהרגו בסדרה של חיסולים-ממוקדים הנעשים בידי הכוחות האמריקאים המוצבים באפגניסטן. לאט לאט מתרחבת התפיסה בארה"ב שברק חוסיין אובמה הוא פושע מלחמה.

אפגניסטן: 4 פיצוצים עזים הרעידו את העיר קנדהאר שבאפגניסטן ב-13 במרס 2010. בפיצוצים נהרגו לפחות 30 בני-אדם ועוד כ-60 בני-אדם נוספים נפצעו. מטרת הפעולה הייתה לשחרר את אסירי הטליבאן הכלואים בקנדהאר. מזה זמן רב, הצבא האמריקאי מתכנן מבצע צבאי נרחב כי להחזיר את השליטה על העיר לידי השלטון המרכזי של הנשיא קרזאי.

עיראק: 3 אנשים נהרגו בפיגוע התאבדות בעיר מוסול ב-13 במרס 2010. בפיגוע נפצעו לפחות 15 בני-אדם נוספים. בפיגוע אחר שהתרחש בבגדאד נפצעו 10 בני-אדם. עוד עשרות אירועי טרור התרחשו בעיראק ביממה האחרונה, אולם לא נמסר המספר המדויק של הנפגעים בתקריות הללו.

סומליה: דוברים אמריקאים מציינים כי אין להם עניין להפוך את המלחמה בסומליה ל"מלחמה אמריקאית". למרות ההכחשות, האמריקאים מעורבים במלחמה בסומליה כפי שהם מעורבים במלחמה בתימן. בשלושת הימים האחרונים נהרגו בעיר מוגדישו לפחות 80 בני-אדם ועוד כ-150 נוספים נפצעו. ארה"ב תגיש סיוע צבאי צמוד של מזלט"ים ושל כוחות מיוחדים שיפעלו בסומליה לצד כוחות הממשלה.

סודאן: עשרות אירועי טרור אלימות אסלאמית התרחשו ביממה האחרונה בסודאן. עד כה לא נמסר המספר המדויק של הנפגעים בכל התקריות הללו.

מצרים: עימותים בין מוסלמים לנוצרים שהתרחשו ב-13 במרס 2010, גרמו לפציעתם של 24 אנשים.

סמים-ארה"ב-רוסיה-אפגניסטן: מתיחות נוספת בין רוסיה לארה"ב על רקע סירובה של ארה"ב לשתף פעולה עם רוסיה בעניין משלוחי סמים מאפגניסטן לרוסיה. רוסיה טוענת (ובצדק) שבעקבות הפלישה האמריקאית לאפגניסטן חלה עליה בייצור הסמים באפגניסטן ובזרימה מסיבית של סמים לתוככי רוסיה. מקורות ברוסיה מסרו שהם ביקשו לשתף-פעולה עם הכוחות האמריקאים בעניין הזה, אולם עד כה ארה"ב סירבה לבקשות. לצורך כתיבת מאמר בנושא זה שוחחתי טלפונית עם סגן הנספח הצבאי של רוסיה בישראל לפני כשבועיים. בהתאם לבקשתו של סגן הנספח הצבאי, שלחתי בדואר-אלקטרוני את רשימת השאלות שלי בעניין, אולם טרם התקבלה תשובה. מבירור עם מקורות נוספים עולה התמונה הבאה: ברוסיה מתים מידי שנה כ-30,000 בני-אדם בגלל התמכרות לסמים. ברוסיה יש כ-5 מיליון מכורים לסמים. אפגניסטן נהפכה בחסות אמריקאית ליצרנית ההרואין הגדולה בעולם עם מחזור כספי העומד על 3 מיליארד דולר לשנה. מאז שברק חוסיין אובמה החל את כהונתו בבית-הלבן בינואר 2009, קוצץ התקציב שיועד להילחם ביצרני ההרואין באפגניסטן. לנוכח פני הדברים, עולה סברה כי ארה"ב אינה מעוניינת לשתף-פעולה עם רוסיה כחלק ממדיניות החוץ האמריקאית של הממשל הנוכחי, וכן ארה"ב משערת שאם לא יתאפשר לאפגנים לעסוק בגידול סמים, הם יצטרפו לארגון הטליבאן בגלל האופציות הכלכליות המוגבלות שיש באפגניסטן. בשנה האחרונה ארה"ב יצרה מתיחות מיותרת עם רוסיה וסין גם על רקע הסיוע הצבאי המסיבי שארה"ב מעניקה להודו ומדיניותה של ארה"ב בקווקז. כשמשקללים את כל הנתונים האלה יחדיו, ניתן להבין את הרקע לסירובן של סין ורוסיה להטיל סנקציות נוקשות יותר על איראן. סמים ונשק הם הכוחות הגדולים המניעים את הפוליטיקה הבינלאומית באסיה. צחוק הגורל הוא, שכיום ארה"ב נלחמת בכוחות שהיא סייעה להם בזמן הנוכחות הסובייטית באפגניסטן בשנות ה-80 של המאה הקודמת.
--
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Saturday, March 13, 2010

57 הרוגים בפקיסטן; 3 הרוגים באפגניסטן; תקריות ירי רבות בסודאן;

סמים-ארה"ב-רוסיה-אפגניסטן: מתיחות נוספת בין רוסיה לארה"ב על רקע סירובה של ארה"ב לשתף פעולה עם רוסיה בעניין משלוחי סמים מאפגניסטן לרוסיה. רוסיה טוענת (ובצדק) שבעקבות הפלישה האמריקאית לאפגניסטן חלה עליה בייצור הסמים באפגניסטן ובזרימה מסיבית של סמים לתוככי רוסיה. מקורות ברוסיה מסרו שהם ביקשו לשתף-פעולה עם הכוחות האמריקאים בעניין הזה, אולם עד כה ארה"ב סירבה לבקשות. לצורך כתיבת מאמר בנושא זה שוחחתי טלפונית עם סגן הנספח הצבאי של רוסיה בישראל לפני כשבועיים. בהתאם לבקשתו של סגן הנספח הצבאי, שלחתי בדואר-אלקטרוני את רשימת השאלות שלי בעניין, אולם טרם התקבלה תשובה. מבירור עם מקורות נוספים עולה התמונה הבאה: ברוסיה מתים מידי שנה כ-30,000 בני-אדם בגלל התמכרות לסמים. ברוסיה יש כ-5 מיליון מכורים לסמים. אפגניסטן נהפכה בחסות אמריקאית ליצרנית ההרואין הגדולה בעולם עם מחזור כספי העומד על 3 מיליארד דולר לשנה. מאז שברק חוסיין אובמה החל את כהונתו בבית-הלבן בינואר 2009, קוצץ התקציב שיועד להילחם ביצרני ההרואין באפגניסטן. לנוכח פני הדברים, עולה סברה כי ארה"ב אינה מעוניינת לשתף-פעולה עם רוסיה כחלק ממדיניות החוץ האמריקאית של הממשל הנוכחי, וכן ארה"ב משערת שאם לא יתאפשר לאפגנים לעסוק בגידול סמים, הם יצטרפו לארגון הטליבאן בגלל האופציות הכלכליות המוגבלות שיש באפגניסטן. בשנה האחרונה ארה"ב יצרה מתיחות מיותרת עם רוסיה וסין גם על רקע הסיוע הצבאי המסיבי שארה"ב מעניקה להודו ומדיניותה של ארה"ב בקווקז. כשמשקללים את כל הנתונים האלה יחדיו, ניתן להבין את הרקע לסירובן של סין ורוסיה להטיל סנקציות נוקשות יותר על איראן. סמים ונשק הם הכוחות הגדולים המניעים את הפוליטיקה הבינלאומית באסיה. צחוק הגורל הוא, שכיום ארה"ב נלחמת בכוחות שהיא סייעה להם בזמן הנוכחות הסובייטית באפגניסטן בשנות ה-80 של המאה הקודמת.

פקיסטן: פיגוע-התאבדות כפול התבצע בעיר לאהור שבפקיסטן ב-12 במרס 2010. בפיגוע נהרגו לפחות 57 בני-אדם ועוד עשרות רבות של אנשים נוספים נפצעו בפיגוע (לפחות 120 פצועים). מקורות מודיעיניים בפקיסטן מסרו כי את הפיגוע ביצעו פעילי טרור מארגון אל-קאעידה המתנגדים לנוכחות האמריקאית בפקיסטן. על-פי הערכות אחדות כ-200 חיילים אמריקאים נמצאים על אדמת פקיסטן במסגרת הסיוע וההדרכה המוענקים לצבא הפקיסטני במלחמתו בפעילי טרור מארגון הטליבאן. כמו כן, ארה"ב הגבירה את נוכחותם של סוכני ה-CIA בפקיסטן בשנה האחרונה.

אפגניסטן: 3 שוטרים מיחידת עילית אפגנית נרצחו בידי פעילי טרור מארגון הטליבאן ב-12 במרס 2010.

תימן: פעילי אל-קאעידה תופסים שטחים הנמצאים בגבול בין תימן לסעודיה במחוז סעדה הנמצא בשליטת ארגון הטרור השיעי "אל-חוט'יין".

סומליה: תקריות ירי רבות התרחשו בסומליה ביממה האחרונה בין כוחות הממשלה לבין ארגון הטרור "אל-שבאב" המזוהה עם אל-קאעידה. מקורות בסומליה מסרו על 2 הרוגים לפחות ב-12 במרס 2010.

סודאן: המתיחות בסומליה גואה לקראת הבחירות הארציות שיערכו באפריל 2010. ב-12 במרס 2010 נמסר על תקריות ירי רבות באזור דרום-סודאן, אולם נמסר רק על 3 הרוגים בתקריות הללו. ביומיים האחרונים נהרגו בסודאן עשרות בני-אדם בתקריות רבות, אולם רק חלק קטן מזה הובא לידיעת התקשורת הבינלאומית.
--
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Friday, March 12, 2010

30 הרוגים בסומליה; 5 בני-אדם, ביניהם 4 ילדים, נהרגו באפגניסטן מפיצוץ מטען; חייל נאט"ו נהרג ממטען חבלה.

אפגניסטן: 5 בני-אדם, ביניהם 4 ילדים, נהרגו מפיצוץ של מטען ב-11 במרס 2010 צפונית לבירה קאבול. גורמי ממשל באפגניסטן ודוברים אמריקאים טענו כי המטען הוטמן בידי פעילי טרור מארגון הטליבאן. עוד 3 ילדים נפצעו בפיגוע.

אפגניסטן: חייל נאט"ו נהרג כתוצאה מפיצוץ של מטען-חבלה באפגניסטן ב-11 במרס 2010. דובר צבאי אמריקאי מסר כי מתחילת שנת 2010 נהרגו באפגניסטן 121 חיילים מכוחות נאט"ו.

פקיסטן: מקורות מודיעיניים בפקיסטן מסרו כי בחיסול-הממוקד האמריקאי שהתבצע ב-9 במרס 2010 באזור ווזיריסטן, כנראה נהרג גם חאפיז גול בהאדר, שהיה מפקד בכיר באזור. בחיסול האמריקאי נהרגו לפחות 21 בני-אדם - רובם חפים-מפשע.

פקיסטן: 4 בני-אדם נהרגו מפיצוץ של מטען חבלה בצפון-מערב פקיסטן ב-11 במרס 2010. עוד 21 בני-אדם נפצעו בפיגוע שהתרחש בזמן הקרנתו של סרט.

עיראק: בשל גל הרציחות של בני העדה הנוצרית בעיראק, כ-800 מבני העדה עוזבים את עיראק מידי יום. כך מסרו גורמים המקורבים לעדה הנוצרית בעיראק. לעומת זאת, מקור אחר טען כי 122 משפחות נוצריות חזרו לעיר מוסול, בה מתגוררת עדה נוצרית גדולה. העזיבה של הנוצרים באה בעקבות גל של התקפות רצחניות בידי פעילי טרור אסלאמיים בחודשים פברואר-מרס 2010.

תימן: 3 טרוריסטים נהרגו בדרום-תימן במהלך התקפה צבאית של כוחות-הביטחון של תימן ב-11 במרס 2010. מרבית אזור דרום-תימן נשלט בידי פעילי טרור מארגון אל-קאעידה. באירוע אחר שהתרחש גם הוא באזור דרום תימן, כוחות-הביטחון של תימן הרגו שלושה מפגינים ב-11 במרס 2010.

סומליה: קרבות קשים נערכו במוגדישו בין כוחות-הממשלה לבין פעילי טרור מארגון "אל-שבאב" ב-11 במרס 2010. במהלך הקרבות נהרגו לפחות 30 בני-אדם וכ-100 נוספים נפצעו. במהלך היומיים האחרונים נהרגו לפחות 60 בני-אדם.

סודאן: במהלך היממה האחרונה היו בסודאן עשרות תקריות ירי בין גורמים בדלניים המתנגדים לשלטון המרכזי של חארטום. לא נמסר על המספר המדויק של הנפגעים. סודאן מתכוננת לקראת הבחירות יערכו באפריל 2010.

רצועת-עזה: טיל קסאם נורה לעבר ישראל מרצועת-עזה ב-11 במרס 2010. לא נמסר על נפגעים. מבנה אחד ניזוק בפיצוץ. בתגובה לירי, חיל-האוויר הפציץ מנהרות בדרום הרצועה - נמסר על פצועים אחדים. כמו כן נמסר שהעיתונאי הבריטי פול מרטין שנעזר בידי החמאס לפני 4 שבועות באשמת ריגול למען ישראל, שוחרר ממעצרו ב-11 במרס 2010.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Thursday, March 11, 2010

17 הרוגים בסומליה; 12 הרוגים בחיסול-ממוקד אמריקאי בפקיסטן; 6 אנשי סיוע נרצחו בפקיסטן;

אפגניסטן: מכונית תופת שהתפוצצה באזור פקטיקה שבאפגניסטן גרמה להריגתם של 5 אנשים ב-10 במרס 2010. עוד 10 אנשים נוספים נפצעו בפיגוע - שקדם לו ירי מסיבי של מרגמות. הפיגוע אירע ביום בו נשיא איראן התכונן לערוך ביקור מדיני חשוב באפגניסטן לאור האשמותיה של ארה"ב שאיראן משחקת תפקיד כפול וציני בנוגע לאפגניסטן.

פקיסטן: פעילי טרור בפקיסטן תקפו ב-10 במרס 2010 את משרדיו של ארגון סיוע נוצרי-אמריקאי הפעול בפקיסטן. בהתקפה הרצחנית של הברברים המוסלמים נרצחו 6 אנשים ועוד 10 אנשים נפצעו. מקורות בפקיסטן מסרו שבהתקפה על משרדי הארגון השתתפו לפחות 10 טרוריסטים שתקפו את המקום בירי מנשק-קל ובהשלכת רימוני-יד. עובדי הארגון טענו שהטרוריסטים גררו את העובדים לחדר אחד מרכזי, ששימש מקום בו העובדים הוצאו להורג באמצעות בירייה בראש.

פקיסטן: עוד חיסול-ממוקד אמריקאי התבצע באזור פקיסטן ב-10 במרס 2010. בחיסול נהרגו לפחות 12 אנשים החשודים בפעילות טרור במסגרת ארגון הטליבאן. מאז תחילת 2009 נהרגו למעלה מ-1,000 בני-אדם בחיסולים-ממוקדים אמריקאים שנערכו בפקיסטן. רוב ההרוגים היו חפים-מפשע.

מצרים: המנהיג הדתי המוסמך של העולם-הערבי הסוני, השייח' מוחמד טנטאווי, מת ב-10 במרס 2010 מהתקף-לב. טנטאווי היה בביקור בסעודיה בעת מותו.

סומליה: מקורות בסומליה מדווחים על קרבות כבדים בעיר מוגדישו שבמהלכם נהרגו לפחות 17 אזרחים ב-10 במרס 2010. הקרבות מתנהלים בין כוחות הממשלה לבין אנשי טרור מארגון "אל-שבאב" המזוהה עם ארגון אל-קאעידה. מתחילת חודש מרס נהרגו עשרות בני-אדם בפיגועי טרור ותקריות אלימות. ארגון הטרור "אל-שבאב" מנסה למנוע כל סיוע לתושבי סומליה המגיע ממדינות זרות וממוסדות האו"ם.

סומליה: אחד ממנהיג "חיזב אל-אסלאם", בארה עלי בארה, חוסל בידי מתנקש בעיר מוגדישו ב-10 במרס 2010. מקורות בסומליה מסרו שבארה עלי בארה התנגד להצטרפותם של חלק מחבריו לארגון הטרור "אל-שבאב" המזוהה עם ארגון אל-קאעידה. לפיכך הועלתה סברה, שהוא חוסל בשל התנגדותו לפעילותם האלימה של חברי ארגון הטרור "אל-שבאב" הפועלים נגד כוחות הממשלה סומלית.

סודאן: הבחירות הכלליות עתידות להתקיים בסודאן במהלך חודש אפריל. מרבית הכוחות החמושים בפועלים במדינה זו מנסים לשמור על שקט, אולם מידי יום פורצים עימותי טרור אלימים הגורמים לנפגעים רבים - הן באזור דארפור והן בדרום סודאן. בימים האחרונים נרצחו עשרות בני-אדם בעימותים אלימים בין קבוצות חמושות.

אפגניסטן: כרגיל, עוד בדיחה אמריקאית: הצבא האמריקאי טוען ללא הרף שהוא פועל בעיר מרג'ה באפגניסטן במסגרת המבצע הצבאי הנרחב שהחל ב-13 פברואר 2010. למעשה אי-אפשר לכנות את מארג'ה כ"עיר" או אפילו כ"עיירה". כל אזור מארג'ה הוא אזור כפרי נרחב בגודל של 180 ק"מ מרובע שיש בו לכול היותר 100,000 תושבים. במרכז מרג'ה יש אזור מסחרי פשוט של כמה בתים ומסגדים. האזור מתבסס בעיקר על מסחר בסמים. אף ארגון תקשורתי אחד לא ניסה לברר לאשורו מה עומד מאחורי המושג "העיר מרג'ה" שהופיעו בדיווחי החדשות בעקבות המבצע הצבאי האמריקאי. כמו כן, אף ארגון תקשורתי לא בדק לאושרו מה עומד מאחורי ההודעה האמריקאית המדברת על כך ש"הצבא האמריקאי שולט בעיר מרג'ה". שימו לב לתיאור שהופיע בעיתון הארץ ב-14 בפברואר 2010 על המבצע האמריקאי: "מבצע 'ביחד' שיצא אתמול לדרך עם כ-15 אלף חיילים מערביים ואפגנים הוא לפיכך מבחן ראשון לאסטרטגיה המדינית והצבאית החדשה. הוא נועד 'לטהר' את העיר מרג'ה, אחת הערים הגדולות במחוז הלמנד, מחמושים טליבאניים, לחסל את ייצור האופיום שמממן את פעילותם ולהעביר את השליטה באופן הדרגתי לכוחות האפגניים". כמו כן, תיאורים על קרבות "מדלת לדלת" שהופיעו בתקשורת הישראלית הסתמכו על ההנחה שמרג'ה היא שטח אורבני קלאסי. אבל האם באמת מישהו ראה צילומים של הקרבות מתנהלים ב"עיר" הזאת על בנייניה ומגדליה הרבים? לאחר פרסום "התגלית" הזאת במגזין זה, מובטח לכם שפתאום יצוצו כתבות רבות בעולם על המבצע הצבאי האמריקאי המדומיין המתנהל באזור מרג'ה מאז ה-13 בפברואר 2010. חודשים רבים של הכנות צבאיות התנהלו כדי להציג סוג מסוים של הצלחה צבאית על-פי מתכונת הוליוודית. מוזר הדבר, שהתקשורת האמריקאית כולה שיתפה פעולה עם הבדיחה הצבאית הזו.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Wednesday, March 10, 2010

50 הרוגים בסודאן בעימותים רצחניים ברחבי-המדינה; 3 אנשים נרצחו בפקיסטן; שיתוף פעולה מפוקפק בין ארה"ב לתימן;

אפגניסטן: עוד בדיחה אמריקאית: הצבא האמריקאי טוען ללא הרף שהוא פועל בעיר מרג'ה באפגניסטן במסגרת המבצע הצבאי הנרחב שהחל ב-13 פברואר 2010. למעשה אי-אפשר לכנות את מארג'ה כ"עיר" או אפילו כ"עיירה". כל אזור מארג'ה הוא אזור כפרי נרחב בגודל של 180 ק"מ מרובע שיש בו לכול היותר 100,000 תושבים. במרכז מרג'ה יש אזור מסחרי פשוט של כמה בתים ומסגדים. האזור מתבסס בעיקר על מסחר בסמים. אין אף ארגון תקשורתי אחד שניסה לברר לאשורו מה עומד מאחורי המושג "העיר מרג'ה" שהופיעו בדיווחי החדשות בעקבות המבצע הצבאי האמריקאי. כמו כן, אף ארגון תקשורתי לא בדק לאושרו מה עומד מאחורי ההודעה האמריקאית המדברת על כך ש"הצבא האמריקאי שולט בעיר מרג'ה". שימו לב לתיאור שהופיע בעיתון הארץ ב-14 בפברואר 2010 על המבצע האמריקאי: "מבצע "ביחד" שיצא אתמול לדרך עם כ-15 אלף חיילים מערביים ואפגנים הוא לפיכך מבחן ראשון לאסטרטגיה המדינית והצבאית החדשה. הוא נועד "לטהר" את העיר מרג'ה, אחת הערים הגדולות במחוז הלמנד, מחמושים טליבאניים, לחסל את ייצור האופיום שמממן את פעילותם ולהעביר את השליטה באופן הדרגתי לכוחות האפגניים".

אפגניסטן: 3 אנשים נהרגו ממטען-צד בדרום אפגניסטן ליד הגבול הפקיסטני ב-9 במרס 2010. שניים מההרוגים הם אנשי משמר-הגבול האפגני שנסעו במכוניתם שנפגעה קשות כתוצאה מהפיצוץ.

עיראק: שני חיילים אמריקאים נהרגו בעיראק בתאונת דרכים. מאז 2003 נהרגו בעיראק 4,381 חיילים אמריקאים - רובם נהרגו בעת לחימה ובאירועי טרור נגד הכוחות האמריקאים המוצבים בעיראק.

איראן-אפגניסטן: נשיא איראן יערוך ביקור מדיני באפגניסטן ב-10 במרס 2010. ממשלת ארה"ב מאשימה את המשטר האיראני בתמיכה בארגון הטליבאן, וכן שאיראן משחקת "משחק כפול" הן כלפי ממשלת אפגניסטן והן כלפי ארגון הטליבאן.

פקיסטן: 3 אנשים נרצחו בידי חמוש לא מזוהה בעיר לאהור שבפקיסטן. האירוע התרחש ב-9 במרס 2010. ב-8 במרס 2010 התפוצצה מכונית-תופת בלאהור שגרמה לרציחתם של 13 בני-אדם ולעשרות נפגעים נוספים.

תימן-ארה"ב: ארגוני זכויות אדם קוראים לתימן ולארה"ב להקפיד על שמירת חייהם של חפים-מפשע בעת התקפות אוויריות על בסיסי מחבלים. למרות הכחשותיה של ארה"ב, הצבא האמריקאי מפעיל מערך של שלם מזלט"ים המבצעים חיסולים-ממוקדים בשם ממשלת תימן. בדצמבר 2009 נהרגו 42 אזרחים תימנים בחיסול-ממוקד אחד. גורמי טרור בתימן הזהירו שהם יגיבו להתקפות הללו - והם אכן יגיבו. ככול היודע, מאות אזרחים תימנים נהרגו בחיסולים-ממוקדים שנעשו בשיתוף פעולה אם ה-CIA. המידע המועבר לגורמי הערכה ב-CIA מבוסס בעיקר על סייענים תימנים הנמצאים באזור. תמונת המודיעין השגויה שעל פיה מבצעים את החיסולים-הממוקדים גורמת להרג רב ומיותר של חפים-מפשע. ניסיון הפיגוע שהיה במטוס אמריקאי בדצמבר 2009 מעל לעיר דטרויט, נעשה בעקבות שני חיסולים-ממוקדים שגרמו למות של עשרות אנשים חפים-מפשע.

סודאן: עשרות הורגים בחבל דארפור במהלך קרבות שנערכו באזור ג'בל מארא בין כוחות הממשלה לבין מורדים מקומיים. שני הצדדים טוענים שהם הצליחו להשתלט על האזור כולו. רק לפני ימים אחדים הודיע נשיא תימן כי המלחמה בדארפור הסתיימה. אולם מאז ההכרזה הנשיאותית נהרגו לפחות 500 אנשים באזור דארפור בלבד.

סודאן: 18 בני-אדם נהרגו במחוז אקובו בסודאן בעקבות עימותים מקומיים ב-9 במרס 2010. המחוז סובל במשך שנים מעימותים מקומיים שגרמו לרציחתם של מאות אנשים רק בנשים האחרונות.

ניגריה: עדויות קשות מאוד מגיעות מהעיר ג'וס שבניגריה. במהלך יומיים נרצחו מאות בני-אדם בעת התקפה רצחנית של מוסלמים על נוצרים המתגוררים באזור. מאות נשים נאנסו ונרצחו בעזרת מצ'טות. ילדים נזרקו לבארות מים, ומאות בתים עלו באש בידי הברברים המוסלמים. בחודש ינואר 2010, מוסלמים העלו כנסייה נוצרית על יושביה, ולאחר שנודע המקרה פרצו מהומות דמים שבמהלכם נרצחו לפחות 1,000 תושבים מקומיים - נוצרים ומוסלמים כאחד. בעיתון הארץ היה דיווח קצר מאוד על הטבח בעמוד 6 ב-9 במרס 2010.

אסלאם-רוסיה: כוחות הביטחון של רוסיה מסרו ב-8 במרס 2010 כי הם הצליחו להרוג את "בן לאדן" שלהם ששמו האסאלמי הוא שייח' סייד בוריאצקי. האיש התאסלם. שמו האמיתי היה אלכסנדר טיחומירוב. הוא הקים ארגון טרור אסלאמי שהיה אחראי לפיצוץ מטען חבלה שהופעל על רכבת רוסית. בפיגוע נהרגו לפחות 29 בני-אדם. עוד מסרו כוחות הביטחון של רוסיה כי במהלך הפעולות האחרונות נגד פעילי טרור אסלאמי, נהרגו לפחות 9 טרוריסטים ועוד 15 נתפסו בעודם בחיים.

ארה"ב-קירגיסטן: ארה"ב החליטה לסייע לקירגיסטן להקים מרכז אימונים מיוחד למלחמה בטרור. הקמת מרכז ההדרכה בסיוע צבאי אמריקאי מטריד את רוסיה. ארה"ב הבטיחה להרחיב את השקעותיה בקירגיסטן לאור ההחלטה הזו. מנגד, רוסיה הבטיחה בעבר סיוע נרחב לקירגיסטן במגוון רחב של תחומים.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע

Tuesday, March 9, 2010

500 הרוגים בניגריה בעימותים בין מוסלמים לנוצרים; 13 הרוגים בפקיסטן; 12 הרוגים באפגניסטן; עוד חיסול-ממוקד אמריקאי בפקיסטן

ארה"ב-ישראל: ממשל אובמה מנסה להרגיל את ישראל לחיות עם הגרעין האיראני. ביקור ג'ו ביידן בישראל נועד לתת הכשר למהלך הזה. ארה"ב נכשלה לחלוטין בנושא האיראני, וכעת ישראל נותרה לבדה מול האיום הגרעיני. איראן אכן חותרת לפצצה גרעינית צבאית, אך מבחינה צבאית קונבנציונאלית, איראן היא "נמר של נייר".

ניגריה: בהתאם להערכות אחדות שנמסרו מפי גורמי סיוע אזרחיים בניגריה, באירועי הדמים שהיו בעיר ג'וס נרצחו לפחות 500 נוצרים בידי מוסלמים ב-7 במרס 2010. בחודש ינואר 2010 נרצחו מאות נוצרים לאחר שמוסלמים העלו באש כנסייה נוצרית על יושביה. רוב הנרצחים היו נשים וילדים. חלק מהגופות נזרקו לבארות מים. נשים נאנסו בפראות בידי מוסלמים ולאחר מכן הוצאו להורג בעזרת מצ'טות.

אפגניסטן: שני מטעני חבלה התפוצצו ב-8 במרס 2010 באפגניסטן. בפיצוצים נהרגו לפחות 12 אנשים ועוד עשרות נפצעו.

אפגניסטן: חייל בריטי נהרג באפגניסטן ב-7 במרס 2010. עד כה נהרגו 272 חיילים בריטים באפגניסטן מאז שנת 2001.

פקיסטן: מכונית-תופת שהתפוצצה ליד תחנת משטרה בעיר לאהור שבפקיסטן, גרמה לרציחתם של 13 אנשים ב-8 במרס 2010. עוד עשרות בני-אדם נוספים נפצעו בפיגוע.

פקיסטן: חיסול-ממוקד אמריקאי התבצע ב-8 במרס 2010 באזור ווזיריסטן הנמצא בשליטת פקיסטן. בחיסול נהרגו לפחות 5 אנשים "המזוהים" עם ארגון הטליבאן. מאז כניסתו של ברק חוסיין אובמה לבית הלבן נהרגו למעלה מ-1,000 איש בחיסולים-ממוקדים - רובם חפים-מפשע.

עיראק-בחירות: על-פי הערכות אחדות כ-60 אחוזים מכלל הציבור העיראקי הצביעו לבחירות הארציות שהתקיימו ב-7 במרס 2010. ביום הבחירות נהרגו לפחות 50 אנשים בעשרות אירועי טרור שנועדו להרתיע את המצביעים.

דארפור-סודאן: נמסר על אירועי טרור רבים במחוז דארפור, אולם לא נמסר על מספר המדויק של הנפגעים.

סומליה: עשרות אירועי טרור התרחשו בסומליה ב-8 במרס 2010. לא נמסר המספר המדויק של הנפגעים, אולם נודע על שתי נשים שנרצחו ליד הגבול עם קניה בשני אירועי טרור נפרדים.
==
מאת: ד"ר יוחאי סלע